Dubbel Feest

Het is dubbel feest op zaterdag 6 oktober. Niet alleen vieren wij de 10e Nationale Kringloopdag, maar tevens zijn wij een 100% Kringloop! geworden.

Dit jaar valt de Nationale Kringloopdag samen met de lancering van het keurmerk 100% Kringloop!. Vanaf nu hangt dit keurmerk aan onze gevel. Daarmee onderscheiden wij ons van andere kringloopwinkels. Wat is een 100% kringloop!winkel en wat betekent dit voor u als bezoeker? Deze feestdag is de uitgelezen kans om te laten zien wat 100% kringloop! in huis heeft. Dat doen we door de 100% Kringloop! Tour. Altijd al willen weten hoe de zaken er achter de schermen bij Kringloop+ eruit zien? Vandaag is de kans, wij bieden rondleidingen door Kringloop+ aan.

Het belooft een leuke dag met een feestelijk programma te worden. Van 10.00 tot 17.00 is er in onze winkel weer genoeg te beleven voor jong en oud. Om te vieren dat wij dit keurmerk mogen dragen hebben wij een Prijzenfestival waarbij iedereen een prijs wint! Daarnaast hebben we veel boeken voor 50 cent en kleding voor 1 euro. Viert u samen met ons het Feest mee?

100%Kringloop!

100% Kringloop! is het nieuwe paraplumerk van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Er zijn vele kwaliteitseisen waaraan de kringloopwinkels moeten voldoen om voor het 100%Kringloop!-keurmerk in aanmerking te komen. Lees hier meer over op 100procentkringloop.nl.

100% Mens

Een 100% Kringloop!winkel staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en biedt vaak werkplekken voor mensen voor wie het lastig is om een reguliere baan te vinden. Dat kunnen bijvoorbeeld langdurig werklozen zijn, mensen met een beperking of ex-gedetineerden. Ook voor vrijwilligers of gepensioneerden zijn er werkplekken. In 2017 bestond landelijk bijna de helft van de medewerkers uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of vrijwilligers.

100% Milieu

Een andere belangrijke doelstelling van een 100%Kringloop!winkel is het hergebruiken van spullen en materialen, wat een stuk beter voor het milieu is dan recyclen of nieuw produceren. Een 100% Kringloop!winkel zamelt per jaar gemiddeld 100.000 kilo textiel en 430.000 kilo huisraad in. Door spullen nog een tweede, derde of zelfs een vierde leven te geven, zorgen kringloopwinkels voor een vermindering van de afvalberg. Goederen die niet meer verkocht kunnen worden laten zij op een verantwoorde manier verwerken. Van de 139 miljoen kilo aan goederen die de 100% Kringloop!winkels per jaar ophalen, wordt 38 procent opnieuw verkocht of hergebruikt. Nog eens 41 procent wordt gerecycled. Dit komt dus niet op de afvalberg en dat scheelt 105 miljoen kilo CO₂uitstoot. Dat staat gelijk aan bijna 58.000 voetbalvelden.

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst