Feestelijke Gebeurtenis

Op woensdag 23 januari 2019 hebben Kringloop+ en de Branche Vereniging Kringloopbedrijven (BKN) samen hun handtekening gezet op het certificaat 100%Kringloop! keurmerk.
Dit gebeurde tijdens een feestelijke vrijwilligersbijeenkomst. De vrijwilligers werden extra bedankt voor alle inspanningen die zij geleverd hebben. Kringloop+ is trots op het feit dat zij als eerste Kringloopwinkel in de provincie Groningen dit keurmerk mag dragen. Bovendien heeft Kringloop+ dit binnen vijf jaar na oprichting weten te bereiken. Op 18 december 2018 hebben twee auditoren de winkel aan de Diamantlaan 1 te Groningen bezocht. Ze waren onder de indruk van de sfeer en merkten al snel dat de professionaliteit hoog in het vaandel stond.

100%Kringloop!Keurmerk

Kringloop is geen beschermd begrip; iedereen kan een kringloopwinkel beginnen. Hoe weet je dan of je met een betrouwbare kringloopwinkel te maken hebt? Hiervoor is het keurmerk van de BKN in het leven geroepen. Het keurmerk garandeert dat de kringloopwinkel professioneel georganiseerd is en verantwoordelijk omgaat met mens en milieu. Dit 100%kringloop!keurmerk krijgt een kringloopwinkel niet zo maar. Zij doorloopt eerst een audit om te toetsen of aan kwaliteitseisen voldaan wordt.

100% Mens

Een 100%Kringloop!winkel is een sociale onderneming. Een 100%Kringloop!winkel staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en heeft dus werkplekken voor mensen voor wie het lastig is om een reguliere baan te vinden. Dat kunnen langdurig werklozen zijn, mensen met een beperking of ex-gedetineerden. Ook voor vrijwilligers of gepensioneerden zijn er werkplekken.

100% Milieu

Het hergebruiken van spullen is een stuk beter voor het milieu dan recyclen of nieuw produceren. Het maken van één spijkerbroek kost ongeveer 10.000 liter water. Als je een spijkerbroek koopt in een 100%Kringloop!winkel, bespaar je dus een heleboel water. Alles wat je tweedehands koopt, scheelt gebruik van grondstoffen en energie.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst