Al tien jaar zijn wij actief met hergebruik van allerlei spullen. Maar als wij het niet kunnen verkopen belandt het soms in de container. Soms gooien wij hierdoor een kast weg die bestaat uit massief hout en dat vinden wij zonde. Wij praten hier al een tijdje over, wij willen dat graag anders!

Grondstoffen zijn schaars en het gebruik ervan is van grote invloed op de ecologische voetafdruk. Op dit moment wordt in de bouw- en (creatieve) maaksector vrijwel altijd nieuw materiaal gebruikt. Dit is eenvoudig en voldoende verkrijgbaar, vaak goedkoper en daardoor makkelijk mee te ontwerpen en bouwen. Het toepassen van gebruikt materiaal brengt ook
verschillende uitdagingen met zich mee. Bouwers en ontwerpers die gebruikt

materiaal willen gebruiken, lopen er tegenaan dat er niet altijd voldoende materiaal beschikbaar is op het juiste moment op de juiste plek.

Bouwkringloop

De bouwsector heeft een groot aandeel in de uitstoot van broeikasgassen en met circulair ontwerp en hergebruik van materialen valt enorm veel winst te halen. De manier waarop er op dit moment wordt gebouwd en ontworpen moet volgens ons echt anders.

Daarom hebben wij het initiatief van een Bouwkringloop omarmd en gaan wij tweedehands bouwmaterialen inzamelen en verkopen aan de Energieweg 17 te Groningen. Het pand is er maar staat nu nog leeg, en daarom hebben wij ons netwerk hard nodig! Wij horen graag welke bouwmaterialen beschikbaar zijn voor hergebruik.

Neem contact met ons op als je kunt bijdragen aan dit initiatief. Elke dinsdagmiddag is er iemand aanwezig die klaar staat om materialen te ontvangen.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst