Nieuwe kooi

Op dinsdag 4 oktober zet jij natuurlijk je huisdier vast ook extra in het zonnetje. Een lekker snoepje, een nieuwe mand of een extra lange wandeling. Omdat het nu eenmaal dierendag is. Bij Kringloop Plus koop je een nieuwe krabpaal, een nieuwe halsband voor de hond of kat of de nieuwe kooi voor je hamster of konijn! Door deze dag te vieren, benadrukken we dat dieren ook rechten hebben en beschermd moeten worden. Maar waar komt Dierendag nu eigenlijk vandaan?

Franciscus van Assisi (1181-1226) stichtte in zijn tijd de kloosterorde van de Franciscanen of Minderbroeders.Volgens de legendes predikte Van Assisi niet alleen onder mensen maar ook onder dieren en voerde hij vele gesprekken met de leden van het dierenrijk. Hij stierf op 4 oktober 1226.

Dierendag

Mevrouw Winter uit Brno in Tsjechië schreef in mei 1927 een uitgebreide brief aan mevrouw Ford in Londen. Ford was voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. In deze brief werd voorgesteld om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Mevrouw Ford vond het een prachtig idee en beiden besloten zij dat de sterfdag van Franciscus van Assisi een goede datum voor zo’n dierendag zou zijn. Tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in mei 1929 in Wenen werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. Deze dag werd toen al in enkele steden gevierd in Amerika, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Australië en Indië.
De eerste officiële dierendag in Nederland was op 4 oktober 1930. In Nederland werden er op die dag allerlei artikelen geplaatst in kranten over de verhoudingen tussen mens en dier.

Veel dierenopvangcentra houden open dagen op of rond Dierendag. Overweeg je wellicht de aanschaf van een huisdier? Vandaag is dé kans om eens achter de schermen te kijken bij het dierenasiel in de buurt!

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst