Nieuwe kooi

Op dinsdag 4 oktober zet jij natuurlijk je huisdier vast ook extra in het zonnetje. Een lekker snoepje, een nieuwe mand of een extra lange wandeling. Omdat het nu eenmaal dierendag is. Bij Kringloop Plus koop je een nieuwe krabpaal, een nieuwe halsband voor de hond of kat of de nieuwe kooi voor je hamster of konijn! Door deze dag te vieren, benadrukken we dat dieren ook rechten hebben en beschermd moeten worden. Maar waar komt Dierendag nu eigenlijk vandaan?

Franciscus van Assisi (1181-1226) stichtte in zijn tijd de kloosterorde van de Franciscanen of Minderbroeders.Volgens de legendes predikte Van Assisi niet alleen onder mensen maar ook onder dieren en voerde hij vele gesprekken met de leden van het dierenrijk. Hij stierf op 4 oktober 1226.

Dierendag

Mevrouw Winter uit Brno in Tsjechië schreef in mei 1927 een uitgebreide brief aan mevrouw Ford in Londen. Ford was voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. In deze brief werd voorgesteld om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Mevrouw Ford vond het een prachtig idee en beiden besloten zij dat de sterfdag van Franciscus van Assisi een goede datum voor zo’n dierendag zou zijn. Tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in mei 1929 in Wenen werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. Deze dag werd toen al in enkele steden gevierd in Amerika, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Australië en Indië.
De eerste officiële dierendag in Nederland was op 4 oktober 1930. In Nederland werden er op die dag allerlei artikelen geplaatst in kranten over de verhoudingen tussen mens en dier.

Veel dierenopvangcentra houden open dagen op of rond Dierendag. Overweeg je wellicht de aanschaf van een huisdier? Vandaag is dé kans om eens achter de schermen te kijken bij het dierenasiel in de buurt!

Categories: Nieuws

2 oktober Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober Nationale Kringloopdag bij Kringloop+.
Van 10.00 tot 17.30 weer genieten van allerlei leuke acties en een lekkere verrassing. Graag tot ziens op 2 oktober!