Goede Doelen Fonds

Goede Doelen Fonds 2022 ondersteunt armoedebestrijding!

Kringloop+ draagt bij aan een circulaire economie en een inclusieve samenleving. Door de inzameling en verkoop van herbruikbare spullen en materialen draagt zij bij aan een beter leefmilieu en biedt zij werkplekken waar mensen zich kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de samenleving. Mensen die niet kunnen meedoen kunnen vervallen tot armoede. Om deze armoede te bestrijden zoekt Kringloop+ drie organisaties die actief zijn in armoedebestrijding en die elk hiervoor €2.500 kunnen ontvangen. In 2020 ondersteunde Kringloop+ verschillende goede doelen met een totaalbedrag van €10.000, in 2021 gaf zij tegoedbonnen uit ter waarde van €100.000, en in 2022 bedraagt het fondsbudget €15.000. Hieruit heeft Kringloop+ €5.000 bijgedragen aan een ambulance-bus voor Ukraine en enkele wijkinitiatieven in Vinkhuizen gesteund. Het restbedrag van €7.500 wordt nu beschikbaar gesteld.

Armoede

Door de torenhoge inflatie loopt de armoede in ons land weer op. Vooral de energieprijzen duwen veel mensen in de problemen. Daarnaast zijn veel mensen aangewezen op een uitkering of een laag inkomen. Het landelijke beeld is dat armoede vooral in grote steden voorkomt. Dat geldt ook voor de provincie Groningen: de gemeente Groningen telt verreweg het hoogste percentage huishoudens met een (langdurig) laag inkomen. Armoede raakt alle terreinen van het leven: het leidt tot financiële problemen, bedreigt de gezondheid, vergroot het risico van eenzaamheid, vermindert zelfvertrouwen en leidt tot verlies van regie over het eigen leven. Het Goede Doelen Fonds van Kringloop+ wil uit opbrengsten van haar winkel bijdragen aan een samenleving waarin mensen niet gebukt hoeven te gaan onder armoede.   

Procedure

Vraag als Groningse stichting (bij voorkeur met ANBI-status) extra geld aan in de strijd tegen armoede onder jongeren en/of ouderen. Dien de aanvraag in voor 23 november 2022 door een mail te sturen naar info@kringloopplus.nl. Vermeld in de mail de doelstelling van je stichting, een beschrijving van je project, welk resultaat je wilt bereiken en een begroting. De looptijd van het project is maximaal 12 maanden. Je organisatie mag geen commerciële doelstelling hebben. De financiële ondersteuning is bedoeld voor armoedebestrijding in de gemeente Groningen, maar er mag wat overlap zijn naar het Ommeland. De maximale steun per aanvraag/project bedraagt €2.500 euro. Een commissie, bestaand uit werknemers en vrijwilligers van de kringloopwinkel, beoordeelt de aanvragen.

Feestelijke uitreiking Cheques Goede Doelen 2020

goede doelen Stichting DierenlotImmanuel

stichting Quiet
Mijn gereedschapskist
vereniging dierenambulance


Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst