Goede Doelen Fonds 2023

Goede doelen fonds van Kringloop+ ondersteunt lokale maatschappelijke doelen.

Vandaag zijn de cheques uitgedeeld van het Goede Doelen Fonds 2023. Het fonds koos ervoor om geld te schenken aan sociaal-maatschappelijke organisaties die rondom het kringloopbedrijf zijn gevestigd. De afgelopen jaren werden doelen uitgekozen aan de hand van een thema, waaronder armoede en eenzaamheid. Er is gekozen om geen thema te kiezen maar initiatieven te ondersteunen die gevestigd zijn rondom de winkel.

 

In totaal hebben zeven goede doelen van onze stichting geld gekregen. Voor vijf daarvan zijn vandaag de cheques uitgedeeld. De andere twee doelen hebben in de afgelopen maanden al geld gehad omdat ze het geld nodig hadden voor een activiteit. Zo heeft Stephan Dekker 750 euro gekregen om oliebollen te bakken voor minima gezinnen.

 

In de loop van 2023 kwam ook de vraag of wij de organisatie van Veel Soeps konden ondersteunen. Eerst alleen met soepkommen, wat natuurlijk geen probleem is vanuit onze winkel! Maar later kwam ook de vraag voor geld om hun bewonersinitiatief te steunen. Ook dat kon gelukkig en er is een bedrag van 600 euro naar deze organisatie overgemaakt. Veel Soeps is een bewonersinitiatief uit de wijk Vinkhuizen in Groningen. Zij delen gratis soep uit aan bewoners in de wijk Vinkhuizen om zo ervoor te zorgen dat buren elkaar beter leren kennen en de cohesie in de wijk verbetert wordt. 

 

Vandaag hebben de overige organisaties hun cheque ontvangen:

MaakLab Groningen krijgt 2500 euro om een Keramiekoven te kopen voor in hun atelier. De creatieve werkplaats is gevestigd om de hoek van de kringloopwinkel aan de Energieweg 9d. Iedere woensdag- en vrijdagmiddag stromen hun werkplekken vol met kinderen en jongeren die graag met hun handen bezig zijn. Ze bieden coole gereedschappen, bijzondere materialen, kundige begeleiding en veel vrijheid.

 

Ook 2500 euro gaat naar de organisatie van Reach Community Hoogkerk van stichting R3new. Zij zijn een wijkcommunity in Hoogkerk die in 2021 is gestart met het uitreiken naar wijkbewoners middels sport, wijkmaaltijden, ontmoetingen, een kinderprogramma en praktische hulp in de wijk. Een prachtig doel die deze ondersteuning goed kan gebruiken.

 

De vrouwen uit Hoogkerk krijgen 1000 euro voor het organiseren van een uitje. Op onze kosten kunnen ze naar een leuk museum en samen gezellig lunchen of dineren. Deze groep vrouwen is voorheen gestart vanuit de vakbond FNV. Het doel is dat deze vrouwen die veelal weduwe zijn uit de eenzaamheid gehaald worden. We wensen hen een hele leuke dag!

 

Ook Wijkrestaurant Gabriël Heeft dit jaar weer een aanvraag gedaan waar wij niet onderuit konden. De mannen weten ons fonds goed te vinden en doen elk jaar met recht een aanvraag. Het aanbieden van gratis maaltijden in hun restaurant voor minimagezinnen is zo’n succes dat wij ook dit jaar 1350 euro aan hen willen besteden.

 

Als laatste gaat FaceOff van de Stadskerk twee basketbalpalen en een aantal ballen kopen van de 1300 euro zodat zij iedere woensdag naast voetballen ook kunnen basketballen met de jeugd van de wijk Vinkhuizen. Het is heel tof om te zien dat zij op deze manier een relatie aangaan met jeugd die anders wat blijft rondhangen in de wijk. 

 

“Wij willen graag iets goeds doen voor de wijken om ons heen” meldt Erwin Sturing, oprichter en directeur van Stichting Kringloop+. “De winkel draait fantastisch en steeds meer mensen weten ons te vinden. De klanten zijn enthousiast over onze winkel en de sfeer die bij ons aanwezig is. We kunnen dan ook iets goeds doen voor de wijken om ons heen.

Kringloop+ draagt bij aan een circulaire economie en een inclusieve samenleving. Door de inzameling en verkoop van herbruikbare spullen en materialen draagt zij bij aan een beter leefmilieu en biedt zij werkplekken waar mensen zich kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de samenleving. We willen dat onze medewerkers tot bloei komen doordat zij een zinvolle bijdrage leveren aan de winkel.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst