Ons basisprincipe “minder=meer” geldt ook voor de goede doelen die wij ondersteunen. Soms krijgen wij te veel van hetzelfde of zijn de spullen om wat voor reden dan ook niet verkoopbaar. Maar ook die spullen krijgen een goede herbestemming. Stichting Immanuel en Stichting Aap worden door Kringloop Groningen ondersteunt.

Stichting Immanuel

Stichting Immanuel is een stichting die werkzaam is in Roemenië en Oekraïne. Kringloop Plus ondersteunt deze stichting door middel van het geven van tweedehands spullen. Niet alle ingebrachte goederen komen in onze winkel terecht. Soms hebben we te veel van hetzelfde. Soms zijn spullen om wat voor reden dan ook niet verkoopbaar. Deze spullen krijgen daarna een goede herbestemming. Wij geven deze goederen vervolgens door aan Stichting Immnanuël.

Humanitaire hulp

Stichting Immanuel biedt humanitaire hulp aan de armste inwoners van Roemenië en Oekraïne. Goederen komen vervolgens terecht bij gezinnen die door brand hun huis en huisraad zijn kwijtgeraakt. Soms gaan de spullen echter ook naar opvangprojecten voor randgroepjongeren. Stichting Immanuël helpt daarnaast mensen economisch zelfstandig te worden. Stichting Immanuel geeft hen kringloopgoederen. Hiermee kunnen zelf een winkeltje mee beginnen. Daarnaast reizen ieder jaar medewerkers van de stichting naar Oost-Europa. Hier bekijken zij de resultaten van de verschillende projecten.

Er gaat dus niets verloren van wat bij ons binnenkomt. Kunnen wij de goederen zelf niet verkopen dan staan wij deze vervolgens af aan Stichting Immanuël. Deze stichting zorgt er dus voor dat deze goederen terecht komen bij mensen die het heel goed kunnen gebruiken. Zo helpen we nog meer mensen aan meer voor minder.

Projecten Roemenië

1. Begeleiden gezinnen (o.a. huwelijkspastoraat) en traumatische ervaringen.
2. Huisbezoeken afleggen en dus de tijd nemen voor hun problematiek.
3. (Nog) meer duurzame hulp bieden tot zelfstandigheid door werkgelegenheidsprojecten.
4. Continueren van hulpgoederen, Bijbels en evangelisatiemateriaal.
5. Gemeenschapshuis (Multifunctionele accommodatie).
6. De kledingwinkel in Botosani continueren.
7. Het opzetten van meerdere winkels in Reghin met als doel kansarme jongeren aan werk helpen.
7. Maatjesproject , jong en oud verbinden.
8. 4You het totaalprogramma voor tieners.
9. Vrouwenprogramma: Called by Name.

Projecten Oekraïne

1. Rehabilisatiecentrum voor ex verslaafden in het dorp Pidgorodne.
2. Shelter, opvang van kinderen van 3-17 jaar, die niet meer thuis kunnen wonen.
3. WE- Plus, een jongerenkerk.
4. Ondersteuning van een sanatorium voor kinderen met kanker of leukemie.

Kijk voor meer informatie op de website van Immanuel Hoogezand

Stichting AAP

Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het welzijn van dieren in het algemeen en apen in het bijzonder. Daarom ondersteunen wij Stichting Aap. In onze winkel worden lege (inkt) cartridges verzameld ten behoeve van stichting Aap.

Wat doet Stichting AAP?

De stichting geeft naast apen ook een veelvoud andere exotische zoogdieren een betere toekomst. Aap helpt dieren in erbarmelijke omstandigheden en maakt ze beter. Daarnaast pleit stichting Aap voor betere wet en regelgeving omtrent dieren welzijn. Het welzijn van dieren wordt nog altijd bedreigt. Exotische dieren hebben geen dierwaardig leven. Dit komt vaak door de mens. voorbeelden hiervan zijn: illegale handel, particulier bezit, exploitatie in entertainment of onderzoek. Aap wil het welzijn van dieren structureel verbeteren. Ze verzorgen de dieren en zorgt er voor dat dieren zich zelf weer kunnen redden in de natuur.Het doel is om de dieren te herplaatsen op een geschikt adres waar de dieren de rest van hun leven een goed leven kunnen leven.

kijk voor meer informatie op: www.aap.nl

Donderdag 19 Mei was kringloop Plus aanwezig op de Groninger Beurs een initiatief voor sociale ondernemingen in Groningen. Daar hebben wij de Stichting Maxima ontmoet. Maxima is een vrijwilligersorganisatie van 5 kledingbanken in de provincie Groningen die inwoners met een laag inkomen elk seizoen voorzien van een gratis kledingpakket. Besloten is om als kringloop Plus de stichting te gaan steunen in de vorm van het doneren van kleding. Eind Mei hebben ze voor de eerste keer wat opgehaald.

Inzamelen kleding

Er wordt in kledingbank Maxima een mix van nieuwe kleding, ontvangen van kledingbedrijven, en van gebruikte kleding in uitstekende staat aangeboden. Heeft u modieuze, onbeschadigde en schone kleding en wilt u die schenken aan de kledingbank voor mensen in uw eigen omgeving die minder te besteden hebben? Het gaat om dames- en herenkleding en om kleding van kinderen tot 16 jaar, maar ook schoenen en boeken. Accessoires als sjaals, ceintuurs en tasjes zijn ook welkom.

Meer dan kleding

Stichting Maxima wil een plek zijn waar mensen even tot rust kunnen komen en waar ze anderen kunnen ontmoeten. Er is een koffietafel waar een kopje koffie of thee en limonade wordt geschonken. Kleding is slechts één aspect aan de bestrijding van armoede. In feite gaat het erom om mensen te ondersteunen op weg naar een betere leefsituatie. Daarom worden ook andere activiteiten georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op: www.kledingbankmaxima.nl

Van Hulley

Van Hulley is een bedrijf dat van overhemden boxers maakt. Toen we bij Kringloop Groningen van dit bedrijf hoorden waren wij direct enthousiast. Na contact onderling is afgesproken dat Kringloop Groningen overhemden die niet verkoopbaar zijn voor de winkel gedoneerd worden aan Van Hulley.

Wat is Van Hulley?

Het idee voor Van Hulley ontstond jaren geleden bij oprichter Jolijn. Met een overhemd van Jolijns man: ooit gekocht in de VS, heel veel gedragen en daarom een versleten boord. Weggooien was geen optie dus hing het ding maar te hangen in de kast. Jolijn besloot er iets anders van te maken. Inderdaad: een boxershort. Die boxershort beviel. En zo ontstond het idee. Want welke man heeft nou niet een dierbaar overhemd met een klein vlekje, een versleten boord of scheurtje in de kast? Zonde om weg te gooien, want de rest van de stof is prima en gaat als boxershort nog jaren mee.

Jolijn ging aan de slag om dit idee verder uit te werken. Want ze wilde geen onderbroekenfabriek. Het bedrijf was een idee met oorsprong, authentiek en vanuit een charmante gedachte. Die oorsprong wilde ze vertalen in het bedrijf. Daarom maakte ze een sociale onderneming. De boxershorts worden gemaakt door vrouwen die graag willen werken, maar nog niet de benodigde papieren hebben voor hun ambitie op de arbeidsmarkt. Ze doen werkervaring op en volgen ze een opleiding. Ze gaan anderhalve dag per week naar school om zo hun entreebewijs voor het MBO te halen. Dat brengt hun dichter bij het realiseren van hun dromen. Ze worden hierbij intensief begeleid door de gemeente en Van Hulley zelf.

Voor Jolijn is Van Hulley het realiseren van haar dromen. “Van Hulley past precies in deze tijd, waarin we meer aandacht hebben voor duurzaamheid en voor verantwoorde productie. De combinatie van een bijzonder product dat een prachtige maatschappelijke bijdrage levert, haalt het allerbeste uit mij.” Niet zomaar een naaiatelier waar overhemden omgekat worden tot boxers, dus. Juist niet. Als je een Van Hulley hebt, draag je geen omgebouwd overhemd. De boxers zijn van hoge kwaliteit en zitten ontzettend lekker. Bovendien zijn ze dus met liefde handgemaakt. De naam zegt het eigenlijk al: Van Hulley. Als je shirt weer terugkomt als short, is hij niet meer alleen van jou, maar ook een beetje van de vrouwen geworden.

Kijk voor meer informatie op: www.vanhulley.nl