Het is Prijzencircus bij Kringloop Plus! Clown Fratso is de spreekstalmeester van ons circus. Komt u kijken of dit allemaal goed verloopt? U komt vast een “Goeie Koop” doen bij ons in de winkel. Kunt u meteen een kijkje nemen bij alle tentoonstellingen die wij op verschillende plekken in de winkel hebben ingericht. Wat dacht u van oude shag pakjes? Een lekkere hotdog en een zakje popcorn mogen natuurlijk niet ontbreken! Genoeg te zien en te beleven dus bij Kringloop Plus!

Bijzondere schatten

Kringloop Plus ligt vol met Goeie Koopjes. Deze zijn goed en scherp geprijsd. Het is net dat ene verzamelstuk waar je al zo lang naar op zoek bent. Of het is die prachtige outfit waar je vriendinnen jaloers op zullen zijn. Je vondsten bij Kringloop Plus zijn ook een Goeie Koop omdat door jouw aankoop mensen aan het werk kunnen. Jaarlijks verwerkt de kringloopbranche circa 120 miljoen kilo goederen en daar zitten heel veel bijzondere schatten tussen. Deze schatten komen dus allemaal niet op de afvalberg! Van de goederen die per jaar worden opgehaald door een winkel aangesloten bij de Branchevereniging wordt 82% opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit scheelt 95 miljoen kg CO2-uitstoot. Hiervan kun je een jaar lang bijna 40.000 huizen verwarmen.

Grote bijdrage voor mens en milieu

Tijdens de nationale Kringloopdag kan iedereen kennis komen maken met een hele bijzondere branche. De Kringloopbranche geeft niet alleen spullen een tweede kans, maar ook veel mensen krijgen een tweede kans! De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen die moeilijk aan het werk komen op de reguliere arbeidsmarkt. Zij kunnen bij de kringloop aan de slag en in sommige gevallen zelfs aan het werk blijven. In de kringloopbranche werken mensen die moeten re-integreren of mensen met een beperking. Alles bij elkaar gaat om duizenden mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
Kortom: Kringlopen levert een grote bijdrage aan mens en milieu!

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst