Green Friday bij Kringloop+ op vrijdag 27 november

Op vrijdag 27 november is het Green Friday bij Kringloop+. Green Friday is in het leven geroepen als duurzame tegenhanger van Black Friday. Op deze dag worden de positieve effecten van hergebruik extra onder de aandacht gebracht. Om 11.45 uur zal Glimina Chakor als wethouder van de gemeente Groningen, belast met duurzaamheid en circulaire economie, een CO2-cheque van Stichting Kringloop+ in ontvangst nemen. In 2019 zorgden de kringloopactiviteiten van Kringloop+ voor een CO2-reductie van maar liefst 405.640 kg.

Green Friday en Black Friday

Met Green Friday willen 100% Kringloopwinkels niet alleen iedereen oproepen om gebruikte spullen door te geven, maar ook iedereen bewust maken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die de aankopen van Black Friday met zich meebrengen. Van de productie tot en met het vervoer. Veel nieuwe producten worden van ver vervoerd met containerschepen. Zestien mega containerschepen zorgen bijvoorbeeld voor bijna net zo veel zwaveluitstoot als 50 miljoen auto’s bij elkaar. Daarnaast wonen er in 2050 10 miljard mensen op onze aardbol en is het noodzakelijk dat we inzetten op een circulaire economie waarin producten en grondstoffen efficiënt worden ingezet en hergebruikt.

1 kg hergebruik = 1 kg CO2-besparing én voordelig winkelen

De kringloopbranche doet het erg goed. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77% van de mensen bewust kiest voor tweedehands-spullen. Alles wat we niet weggooien, hoeven we niet te verbranden en niet opnieuw te maken. Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je (bijna) een kilogram CO2-besparing heeft TNO berekend. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Green Friday bij Kringloop+ is het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts. Bovendien zorgt iedere aankoop voor werk voor een groep mensen die anders aan de kant staat. De winkel is een fijne en veilige plek waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt elkaar kunnen ontmoeten.

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst