Green Friday bij Kringloop+ op vrijdag 27 november

Op vrijdag 27 november is het Green Friday bij Kringloop+. Green Friday is in het leven geroepen als duurzame tegenhanger van Black Friday. Op deze dag worden de positieve effecten van hergebruik extra onder de aandacht gebracht. Om 11.45 uur zal Glimina Chakor als wethouder van de gemeente Groningen, belast met duurzaamheid en circulaire economie, een CO2-cheque van Stichting Kringloop+ in ontvangst nemen. In 2019 zorgden de kringloopactiviteiten van Kringloop+ voor een CO2-reductie van maar liefst 405.640 kg.

Green Friday en Black Friday

Met Green Friday willen 100% Kringloopwinkels niet alleen iedereen oproepen om gebruikte spullen door te geven, maar ook iedereen bewust maken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die de aankopen van Black Friday met zich meebrengen. Van de productie tot en met het vervoer. Veel nieuwe producten worden van ver vervoerd met containerschepen. Zestien mega containerschepen zorgen bijvoorbeeld voor bijna net zo veel zwaveluitstoot als 50 miljoen auto’s bij elkaar. Daarnaast wonen er in 2050 10 miljard mensen op onze aardbol en is het noodzakelijk dat we inzetten op een circulaire economie waarin producten en grondstoffen efficiënt worden ingezet en hergebruikt.

1 kg hergebruik = 1 kg CO2-besparing én voordelig winkelen

De kringloopbranche doet het erg goed. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77% van de mensen bewust kiest voor tweedehands-spullen. Alles wat we niet weggooien, hoeven we niet te verbranden en niet opnieuw te maken. Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je (bijna) een kilogram CO2-besparing heeft TNO berekend. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Green Friday bij Kringloop+ is het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts. Bovendien zorgt iedere aankoop voor werk voor een groep mensen die anders aan de kant staat. De winkel is een fijne en veilige plek waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt elkaar kunnen ontmoeten.

Categories: Nieuws

2 oktober Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober Nationale Kringloopdag bij Kringloop+.
Van 10.00 tot 17.30 weer genieten van allerlei leuke acties en een lekkere verrassing. Graag tot ziens op 2 oktober!