Donderdag 19 Mei was kringloop Plus aanwezig op de Groninger Beurs een initiatief voor sociale ondernemingen in Groningen. Daar hebben wij de Stichting Maxima ontmoet. Kledingbank Maxima is een vrijwilligersorganisatie van 5 kledingbanken in de provincie Groningen. Inwoners met een laag inkomen worden elk seizoen voorzien van een gratis kledingpakket. Kringloop Plus steunt deze stichting te in de vorm van het doneren van kleding. Vandaag hebben zij dus voor de eerste keer kleding opgehaald.

Kledingbank Maxima biedt een mix van nieuwe en gebruikte kleding aan in uitstekende staat. Heeft u modieuze, onbeschadigde en schone kleding en wilt u die schenken aan deze kledingbank? U kunt dames-, heren-, en kinderkleding tot 16 jaar doneren, maar ook schoenen en boeken zijn van harte welkom. Accessoires als sjaals, ceintuurs en tasjes zijn ook erg gewild.

Kledingbank Maxima wil ook graag een plek zijn waar mensen even tot rust kunnen komen en waar ze anderen kunnen ontmoeten. Er is een koffietafel waar een kopje koffie of thee en limonade wordt geschonken. Kleding is slechts één aspect aan de bestrijding van armoede. In feite gaat het erom om mensen te ondersteunen op weg naar een betere leefsituatie. Daarom worden ook andere activiteiten georganiseerd.

Categories: Nieuws

2 oktober Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober Nationale Kringloopdag bij Kringloop+.
Van 10.00 tot 17.30 weer genieten van allerlei leuke acties en een lekkere verrassing. Graag tot ziens op 2 oktober!