Kom bij ons werken!

vrijwilliger

Vrijwilligers gezocht

Leuk dat je interesse hebt om te komen werken bij Kringloop+! Via onderstaande links kun je direct solliciteren op de verschillende functies.

Vrijwilliger bij Kringloop+

Als vrijwilliger kun je relevante werkervaring opdoen in ons bedrijf en daarnaast je sociale netwerk uitbreiden. Wij geloven dat iedereen talenten heeft en we bieden je graag de mogelijkheid om deze (verder) te ontwikkelen. Samen met jou kijken we naar welke functie binnen ons bedrijf het beste bij jou past. Vervolgens maken we afspraken over jouw werkzaamheden.

Participatiebaan bij Kringloop+

Heb je een bijstandsuitkering en is betaald werk nu nog niet mogelijk? Met een participatiebaan doe je werkervaring op met behoud van je uitkering. Naast je uitkering ontvang je dan een premie van €800,- per half jaar. Het doel is dat je na een participatiebaan doorstroomt naar een betaalde baan. Vanuit Kringloop+ krijg je hierbij ondersteuning en ook krijg je een coach Meedoen vanuit de gemeente. Voor een participatiebaan gelden wel een aantal voorwaarden:
• Je krijgt een volledige bijstandsuitkering.
• Je bent 27 jaar of ouder.
• Je hebt een (gedeeltelijke) arbeidsverplichting.
• Je werkt 16 tot 32 uur per week, maximaal 2 jaar lang.
• Je doet niet mee in een ander traject om aan werk te komen.
• Je woont in de gemeente Groningen of in de directe omgeving.

Dagbesteding als algemene voorziening

Wij zijn een sociale onderneming en dragen bij aan een duurzame en inclusieve samenleving. Daarom fungeren wij als algemene voorziening voor de gemeente Groningen. Dit houdt in dat mensen met een ondersteuningsvraag (zonder indicatie en met begeleiding van een werkcoach) kunnen meewerken binnen ons bedrijf. Hierdoor is een dure maatwerkvoorziening niet nodig en daarom subsidieert de gemeente Groningen een deel van de loonkosten van onze werkbegeleiders. Wij bieden een veilige werkplek voor mensen met ongekende kwaliteiten die wij tot bloei willen laten komen. De vrijwilligers leren in onze kringloopwinkel diverse werknemersvaardigheden zoals samenwerken, communiceren, vakvaardigheden en het nakomen van afspraken. Vaardigheden die nodig zijn om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Daarnaast bouwen de vrijwilligers een sociaal netwerk op en kunnen ze hun talenten en kwaliteiten verder ontwikkelen.
De mensen met een ondersteuningsvraag zijn in beeld en bovenal: ze doen mee.

Wij bieden

Wij zijn een maatschappelijke organisatie: de mensen die bij ons werken staan voorop. Je komt te werken in een enthousiast en hecht team van ongeveer 100 mensen. In dit team wordt met veel gezelligheid en humor samengewerkt. ’s Morgens komen wij eerst samen in de kantine en beginnen de dag dan met een kopje koffie of thee. Daarna gaat iedereen aan het werk en wordt er vervolgens flink aangepakt.
Wij zijn blij met jou daarom bieden wij een vrijwilligersvergoeding van maximaal €125 per maand. Verder krijg je 25% korting op alle artikelen uit de winkel en mag je per maand voor €10 aan kleding uitzoeken. Tijdens je vrijwilligerswerk krijg je ondersteuning van een werkbegeleider. De werkbegeleider kan jou (indien nodig en gewenst) helpen bij het uitvoeren van je werkzaamheden en bij je persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren

Enthousiast geworden na het lezen van deze informatie? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Stuur een e-mail met jouw motivatie en (eventueel CV) naar info@kringloopplus.nl of solliciteer direct via de bovenstaande vacatures. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst