Medewerker Geert werkt sinds de opening bij Kringloop Groningen. Zoals zo vaak was Geert de ingebrachte spullen aan het verwerken. Van lampkappen tot dvd alles gaat bij Geert door zijn handen. Zo dus ook een doos met schoenen. Toen Geert wat beter in de schoen keek bleek daar iets in te glinsteren; 5 gouden kettingen en een witgouden ketting. Geert is daarna direct naar de overige collega’s gegaan om deze vondst van de gouden ketting te melden.

Direct was duidelijk dat de kettingen veel waarde hadden. Zo was er een ketting met daarin een gouden tien gulden munt uit 1875. Alleen de munt zelf bleek al meer dan 300 euro waard te zijn. In de doos met schoenen werd een telefoonnummer aangetroffen. Dat leidde naar de rechtmatige eigenaren. De vrouw zei dat ze maanden heeft gezocht naar de kettingen. Ze was ze kwijt geraakt na een vakantie in Italië. Donderdagmiddag heeft de vrouw, die zich schaamt dat ze haar waardevolle spullen met oude schoenen had weggedaan, de sieraden opgehaald bij de medewerkers van het kringloopbedrijf.

Dagblad van het noorden heeft een artikel geplaatst over onze vondst: http://www.dvhn.nl/groningen/Goudvondst-in-schoen-bij-kringloopbedrijf-21185134.html

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst