Op zaterdag 7 maart geeft Kringloop+ de aftrap voor het Goede Doelen Fonds

Dit jaar introduceert Kringloop+ een fonds om maatschappelijke organisaties financieel te ondersteunen die een bijdrage leveren aan het welzijn van de inwoners van Groningen. De afgelopen twee jaar werden organisaties door Kringloop+ benaderd, maar vanaf dit jaar kunnen maatschappelijke organisaties zich zelf melden bij de kringloopwinkel. Andere bekende kringloopwinkels in de stad Groningen zijn ook actief in de ondersteuning van goede doelen. Uniek voor dit fonds is dat een commissie, die bestaat uit werknemers en vrijwilligers van de kringloopwinkel, elk jaar zelf een maatschappelijk thema kiest. In 2020 kiest Kringloop+ voor de bestrijding van eenzaamheid. Organisaties die zich hiervoor inzetten, kunnen bij het fonds een aanvraag doen. Een aanvraag indienen kan van 7 maart tot en met 30 april 2020. De maximale steun per project bedraagt 2.500 euro en er is in totaal 10.000 euro beschikbaar.

Eenzaamheid

In Groningen voelt 43% van de inwoners zich in meer of mindere mate eenzaam. Dat is bijna de helft van alle stadjers. (bron:eensamen050.nl) Kringloop+ vindt dit schrijnend en biedt mensen de gelegenheid om vanuit een sociaal isolement nieuwe contacten op te doen door als vrijwilliger aan het werk te gaan in de winkel. Kringloop+ wil graag meer doen om eenzaamheid te bestrijden en zoekt daarom de samenwerking op met andere organisaties.

Voor meer informatie kijk op Goede Doelen Fonds

Feest in de winkel

Kringloop+ viert natuurlijk ook met haar klanten feest in de winkel. Dus zijn er op zaterdag 7 maart zijn er veel bijzondere items, extra veel kleding voor 1 euro en heel veel boeken voor maar 50 cent. De koffie en thee zijn gratis en er worden bitterballen geserveerd. Iedereen is van harte welkom!

Categories: Nieuws

2 oktober Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober Nationale Kringloopdag bij Kringloop+.
Van 10.00 tot 17.30 weer genieten van allerlei leuke acties en een lekkere verrassing. Graag tot ziens op 2 oktober!