Het volksfeest is gebaseerd op de traditie van de bisschop van Myra, die vanaf de derde eeuw na Christus in Klein Azië leefde. De moderne Sinterklaas is een statige oude man met een witte baard. Daarnaast heeft hij een rode mijter en rode mantel. Hij rijdt op witte schimmel. Sinds begin jaren negentig heet het paard van Sinterklaas Amerigo.
In verschillende delen van Europa wordt het kinderfeest van Sint-Nicolaas eveneens gevierd, maar de invulling van dit feest verschilt per streek. De twee belangrijkste verschillen zijn de manier waarop Sinterklaas aankomt en het uiterlijk van zijn helpers.

In Nederland komt de Sint per stoomboot aan. Dit jaar is dat op 12 november in Maassluis. Vanaf dat moment mogen alle kinderen hun schoen zetten. In veel huiskamers zullen veel sinterklaas liedjes te horen zijn! Op 5 december vieren wij in Nederland pakjesavond met cadeautjes en lekkers. Pakjesavond is allang niet meer alleen een kinderfeest. Volwassenen geven elkaar cadeautjes, al dan niet voorzien van een sinterklaasgedicht of verpakt als ‘surprise’. Door middel van lootjes trekken wordt vooraf bepaald voor wie een cadeautje moet worden gekocht. Op pakjesavond worden sinterklaasliedjes gedraaid of gezongen.

De medewerkers van Kringloop+ wensen iedereen hierbij een fantastisch en heel gezellig feest!
Zelf willen wij dit feest ook graag vieren met familie en vrienden.
Daarom zijn wij op maandag 5 december om 17.00 uur gesloten.
Op dinsdag 6 december bent u om 10.00 weer van harte welkom in onze winkels! Neem ook eens een kijkje bij eXtra+

Categories: Nieuws

2 oktober Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober Nationale Kringloopdag bij Kringloop+.
Van 10.00 tot 17.30 weer genieten van allerlei leuke acties en een lekkere verrassing. Graag tot ziens op 2 oktober!