Kringloopwinkel Kringloop+ viert op zaterdag 4 maart 2017 haar derde verjaardag! Van 10.00 tot 17.00 staat de winkel aan de Diamantlaan 1 voor iedereen open. Op deze dag zal er van alles te beleven zijn in de winkel. Er zijn gratis broodjes hamburger beschikbaar voor alle betalende klanten en bij aankoop van 3 artikelen is het 3e artikel(=het goedkoopste)gratis.

3 jaar


Sinds haar oprichting in 2014 is Kringloop+ bezig om een belangrijke bijdrage te leveren aan de participatie maatschappij. Wij zijn van mening dat iedereen kan en mag meedoen in ons winkelbedrijf. Om dit doel te bereiken bieden wij de mogelijkheid om als vrijwilliger leuke en relevante (werk)ervaring op te doen. Daarnaast biedt Kringloop+ ook plekken aan voor mensen in de dagbesteding. Hen wordt een veilige en prettige plaats aangeboden waar zij deskundig worden begeleidt in hun werk. In een groot team wordt met humor en respect voor elkaar hard gewerkt om onze klanten mooie spullen aan te bieden in een schone en nette winkel.

Kringloop+ heeft maatschappelijke ondernemen hoog in het vaandel staan. Transparantie is voor ons erg belangrijk. Wij geven openheid van zaken over de keuzes die wij maken en de wijze waarop wij onze winkels besturen. Sinds 1 januari 2017 heeft Kringloop+ de ANBI- status ontvangen. Hierdoor kunnen nu ook mensen met een WW- uitkering komen werken bij Kringloop+.

Hergebruik is goed voor het milieu. Wij zijn van mening dat ook mensen een nieuwe kans verdienen en van betekenis kunnen zijn in de samenleving. Daarom heeft Kringloop+ samenwerking gezocht met Exodus. Exodus is een vereniging die als doel heeft de kansen van (ex-)gedetineerden op een geslaagde terugkeer in de samenleving te vergroten. Hen wordt de mogelijkheid geboden om werkervaring op te doen in verschillende sectoren met professionele begeleiding. Deze samenwerking heeft geleid tot het oprichting van een tweede filiaal aan de Graaf Adolfstraat 41 in Groningen; eXtra+. De winkel eXtra+ opende op 3 november 2016 haar deuren voor het publiek.

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst