Nationale Kringloopdag op Zaterdag 2 oktober

Published by Rinske Tiel on

Vind je Kringloopgeluk bij Kringloop+ op Zaterdag 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober organiseren de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) en alle 100%Kringloopwinkels opnieuw de Nationale Kringloopdag. Dit jaar draait alles om Kringloopgeluk.
Maak kennis met de kringloop en zie hoe spullen en mensen een tweede kans krijgen. Kringloop+ heeft een eigen feestelijk programma en er zijn leuke koopjes te halen.

Gratis Poffertjes
Op deze gezellige dag is er van alles te doen bij Kringloop+. We hebben de winkel gevuld met speciale items die iedereen graag wil hebben. Liefhebbers van vintage en antiek kunnen hart ophalen. De boekenmarkt is er natuurlijk weer bij, veel unieke, spannende en bijzondere boeken voor maar vijftig cent. Je winteroutfit kun je aanvullen op de kledingmarkt met heel veel kleding voor maar 1 euro. De koffie en thee is gratis en voor allemaal is er een heerlijk portie poffertjes. Kom gezellig langs en vier de Nationale Kringloopdag met ons mee.

Kringloopbranche hoopvol gestemd
Ondanks een onstuimig jaar hielden kringloopbedrijven in 2020 de schade beperkt. Door het adaptief vermogen werden net zoveel spullen ingezameld en nam werkgelegenheid zelfs licht toe. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Jaarlijks verzamelt de vereniging cijfers uit de branche op het gebied van milieu, markt en mens.

Net als voor andere sectoren was het een bijzonder vreemd jaar. De volledige sluiting van kringloop+, die in 2020 zo’n 10 weken duurde, had verstrekkende gevolgen. Terwijl de winkel de deuren dicht moest houden, ontstond er wel een opruimdrang waardoor Kringloop+ wel voldoende spullen kreeg.

Buiten de beperkingen en lockdowns om draaide de winkelfunctie van de kringloop gewoon door. Hoewel er in heel 2020 bijna 20% minder mensen over de vloer kwamen, bleef het verlies aan omzet beperkt tot onder de 10%. Tegen verwachtingen in daalde de werkgelegenheid in 2020 bij de kringloop niet. Mede vanwege steunmaatregelen van de overheid en het organiseren van alternatieve werkzaamheden kon men het personeel aan het werk houden. In absolute aantallen is het aantal medewerkers (vrijwilligers meegerekend) zelfs gestegen. Ook het aantal werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking nam iets toe.

BKN put moed uit deze cijfers voor 2021. “De omstandigheden dit jaar zijn nóg uitdagender dan in 2020. De bijna volledige lockdown en trage heropening heeft opnieuw een deuk veroorzaakt in de omzet van kringloopbedrijven. Maar de laatste maanden is de situatie razendsnel verbeterd. Kort na de lockdown werden omzetrecords gebroken.” Dit geeft hoop en bevestigt dat de kringloop de groei van afgelopen jaren weet vast te houden.

Wat is jouw Kringloopgeluk?
Dit jaar draait alles om “Kringloopgeluk”. En dat komt goed uit, want het geluk ligt voor het oprapen, ook bij Kringloop+. Hoe gelukkig kun je zijn met dat ene speciale item waar je al jaren naar op zoek was? Deel jij dit geluk met anderen en wil je daarnaast kans maken op een mooie prijs? Grijp dan nu je kans en doe mee aan onze fotoactie!
Vind jouw kringloopgeluk bij Kringloop+, maak daar een te gekke foto van en plaats deze vóór 9 oktober op Facebook of Instagram, tag Kringloopplus en zet daar de vermelding #kringloopplus bij.
Onder de inzenders verloten wij een cadeaubon van 50 euro, te besteden bij Kringloop+. Doe jij ook mee?

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst