Annita “Dankzij Kringloop+ ben ik weer opgebloeid”

Annita

“Ik ben altijd weer verbaasd over de hoeveelheid speelgoed die bij ons binnenkomt. Vooral de wat oudere dingen vind ik leuk om te zien. Ook komt er soms spullen binnen die ik niet ken. Wat mij opvalt is dat houten speelgoed nog steeds populair is. Helemaal leuk is als ik artikelen in de winkel presenteer en dat die dezelfde dag al weer verkocht worden om iemand anders blij te maken, daar wordt ik dan weer blij van!”

Annita werkt sinds 2017 met veel plezier bij Kringloop+. Ik zat al een poosje thuis en wilde weer wat gaan doen. Ik kwam op het spoor van deze Kringloop en heb een gesprek gehad met de directeur. Ik kon direct beginnen op de afdeling speelgoed. Bovendien kwam ik in aanmerking voor een participatiebaan, dus dat kwam helemaal goed uit!
Drie dagen per week is Annita op de speelgoed afdeling te vinden in het totaal 16 uur. Ik heb het erg naar mijn zin op deze afdeling. Er gaat veel speelgoed door mijn handen. Ik kijk welk speelgoed naar de winkel kan en welk speelgoed eventueel stuk is en niet meer gerepareerd kan worden. Puzzels en spelen komen altijd binnen en houten speelgoed verkoopt altijd goed. Prijzen van speelgoed heb ik mezelf geleerd en dan gaat goed. Als ik echt geen idee heb kijk ik op marktplaats of overleg met iemand. Ook vind ik een uitdaging om speelgoed leuk te presenteren in de winkel. Ik merk dat dit echt helpt, speelgoed verkoopt dan beter. Als ik een dag later in de winkel kom en zie dat er veel speelgoed weg is, dan heb ik dat goed gedaan. Leuk om in te schatten wat er goed verkocht wordt!

Vriendin mee

Annita is op de weg terug vanuit een vervelende periode. In het begin vond ik dat best lastig, ik was erg onzeker en bang dat ik het niet goed zou doen. Nu heb ik mijn zelfvertrouwen terug en ben weer opgebloeid. Intussen heb ik geleerd dat ik mezelf mag en kan zijn. Ik vind het heerlijk om alleen met een muziekje aan op de speelgoedafdeling aan het werk te zijn. Soms is het ook fijn om hulp te hebben en samen aan het werk te zijn.
De samenwerking met de andere afdeling is prima en we lachen heel veel met elkaar. Een geintje op zijn tijd kan en we kunnen ook heel serieus aan het werk zijn. Als je een keer je dag niet hebt, hoef je niets uit te leggen. Iedereen begrijpt dat en respecteert dat. Door de samenwerking heb ik weer nieuwe mensen leren kennen en ik ben blij dat ik weer onder de mensen ben. Ik ben echt goed opgevangen hier en daarnaast is het gewoon gezellig!
Deze enthousiaste verhalen vertelde Annita ook aan haar vriendin. Die wilde wel meekomen naar de winkel en zij werkt nu ook met veel plezier bij Kringloop+! Naast haar leuke werk bij Kringloop+ kan Annita zich ook heerlijk vermaken met haar twee kleinkinderen. Het is altijd leuk als die bij mij zijn. Ook het opknappen van het huis doet Annita graag. Daarnaast speelt ze graag spelletjes op de computer en luistert ze veel muziek. Vooral Reggae is daarbij haar favoriet.
In de toekomst zie ik Kringloop+ nog wel veel groter worden en er is altijd speelgoed genoeg! En ik wil hier graag nog lang blijven werken, want het bevalt mij hier uitstekend! Kortom, Annita ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst