Brigitte: “Mijn collega’s zien mij als de mens die ik ben”

“Ik werkte nog maar net bij Kringloop Plus. Het was mijn tweede dag en ik mocht direct mee met een klus. Samen met vier andere collega’s een huis leeghalen en daar hadden we een beste klus aan. Op een bepaald moment stond ik te praten met de opdrachtgeefster en zij vertelde mij dat zij er alleen voor stond en dat het haar in haar eentje nooit gelukt zou zijn. Zij zei een paar keer dat zij ons heel dankbaar was. Toen ik dat hoorde dacht ik: Dit is goed, hier blijf ik werken”!

Brigitte werkt sinds medio 2016 met veel plezier bij Kringloop Plus. Verhuisd vanuit het zuiden naar het noorden en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wil graag bezig zijn en pak alles aan, maar werken met mensen heeft wel mijn voorkeur. Ik werkte eerder op een zorgbakkerij en dat paste echt bij mij. Toen de vacature bij Kringloop Plus voorbij kwam heb ik die met beide handen aangepakt en nu werk ik hier drie dagen per week met heel veel plezier.

Brigitte is op meerdere plekken actief in de winkel. Ik ben voornamelijk bezig op de kledingafdeling. Daar sorteer ik dameskleding. Ook ben ik momenteel veel bezig om kinderkleding op een leuke en aantrekkelijke manier in de winkel te presenteren. Daarnaast bedenk ik samen met het hoofd van de afdeling leuke acties om de kleding nog beter aan de klanten te laten zien.

Hand en spandiensten

Ik houd van sorteren. Hierdoor weet ik wat wij hebben en welke leuke en mooie dingen in de winkel getoond kunnen worden. Brigitte werkt ook in de winkel. Hier komt haar passie voor het werken met mensen goed van pas. Ik sta graag achter de kassa. Ik vind het leuk om een praatje aan te knopen met onze klanten. Daarnaast verricht ik hand- en spandiensten in en rond de winkel.

Wat is voor Brigitte de plus van Kringloop Plus? Ik ben blij met mijn collega’s! Hier krijg je absoluut de ruimte om jezelf te zijn en wordt je geaccepteerd wie je bent. Mensen staan hier naast je in plaats van boven je. Dat vind ik een dikke plus. Daarnaast krijg ik hier de ruimte en de mogelijkheden om mijn eigen ideeën uit te voeren. Mijn collega’s kunnen mij daarom zien als de mens die ik ben. Na één week had ik al het gevoel dat ik bij het team hoorde!

Brazilië

Brigitte heeft een druk bestaan, maar in haar vrije tijd besteed zij veel tijd aan haar kinderen en kleinkinderen. Zij zijn het belangrijkste in mijn leven. Ik kook graag Surinaams, maar vind het ook heerlijk om uit eten te gaan en tapas zijn dan mijn favoriet. Wat ik echt heel erg graag zou willen is op reis gaan naar Brazilië! Daar woont een vriendin van mij en die zou ik graag bezoeken. Die reis komt er vast wel!

Brigitte ziet de toekomst zeer zonnig in. Ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor de maatschappij. Ik blijf hier het liefst nog heel lang werken en leer elke dag wat bij!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst