Edgar: “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt”

edgar
“Ik had een wasmachine bezorgd bij een mevrouw. Toen ze de deur van de machine niet open kreeg belde ze naar de winkel voor hulp. Ik ben er heen gegaan en heb de wasmachine gemaakt, zodat de was er weer uit kon. Een paar dagen later kwam die mevrouw een warme zelfgebakken appeltaart brengen. Speciaal voor mij!”

Edgar glimlacht terwijl hij dit verhaal vertelt. Hij voelt zich gewaardeerd door collega’s en klanten van Kringloop+ waar hij sinds 19 januari 2016 werkt. Ik was verhuisd vanuit Leeuwarden en heb hier een goed gesprek gehad. Ik besloot te blijven, want in de fijne sfeer die hier hing voelde ik mij direct thuis. Edgar werkt drie dagen per week bij Kringloop+. Als coördinator van de afdeling Electra is Edgar verantwoordelijk voor alle elektrische apparaten die binnenkomen. Ik test apparaten en repareer ze waar nodig. Ik kom elke dag apparaten tegen die ik niet ken. Zo vond ik een elektrische blikopener. Ik wist niet hoe dat ding werkte en ben dit op internet gaan uitzoeken. Ook had ik laatst een rookmachine. Juist het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van apparaten vind ik mooi werk. Edgar begeleidt de collega’s op de afdeling Electra. Bij ons is het hartstikke gezellig, ik kom ook langs als ik niet hoef te werken.

 Participatiebaan

Maar Edgar doet meer. Hij gaat graag mee op de bus om spullen te bezorgen en maakt ook regelmatig een praatje met klanten. Ik breng spullen naar de auto en help mijn collega’s met sjouwen. Ik ben erg blij dat ik nu een participatiebaan heb bij Kringloop zegt Edgar. Ik was altijd al erg goed met mijn handen. Ik haal graag dingen uit elkaar om ze vervolgens weer in elkaar te zetten. Eigenlijk kun je zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk en voel me erg verantwoordelijk. Kringloop+ is ook “mijn” winkel. Ik ben in de afgelopen periode veel zekerder van mezelf geworden en dat komt mijn werk ten goede. Ook in zijn vrije tijd mag Edgar graag knutselen. Schakelkasten maken blijft leuk. Ook helpt hij graag collega’s met verhuizen of andere klusjes buiten het werk om. En binnenkort ga ik me aanmelden als vrijwilliger bij het dierenasiel. Ik vind het fijn om te wandelen met honden!

De toekomst zie ik zonnig in. De winkel draait goed en we raken allemaal steeds beter op elkaar ingespeeld. Ik voel me erg verbonden met onze nieuwe winkel eXtra+ en ben ervan overtuigd dat deze winkel ook een succes wordt!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst