Fera: “Kringloop Plus is voor mij een warme familie”

fera
Ik stond achter de kassa en hoorde iemand zeggen “Wat fijn om jou hier te zien!”. Bleek dat een oud collega van mij te zijn die mij herkende van mijn vorige werkplek. Deze collega’s gunnen mij allemaal deze leuke werkplek. Ook zijn de kinderen van deze collega’s als baby bij mij geweest bij mijn vorige werkplek. Dat vond ik leuk om te horen”!

Fera straalt wanneer zij dit vertelt. Sinds september 2017 staat Fera op dinsdagmorgen en donderdagmiddag achter de kassa. Ook werkt zij twee keer per maand een hele zaterdag.
“De zaterdagen zijn altijd drukke, maar gezellige dagen. Het is dan fijn dat we met twee personen achter de kassa staan” aldus Fera.

Hoe is Fera terecht gekomen bij Kringloop+? In september las ik in de Westerkrant een artikel over deze kringloopwinkel. Dit sprak mij aan omdat ik zelf ook graag kringloopwinkel bezoek en een voorstander ben van hergebruik. Daarnaast wilde ik graag weer in contact komen met mensen en weer actief worden. Ik ben op donderdag op gesprek geweest en kon direct op maandag beginnen! Wat ik erg verrassend vond om te ontdekken hoe alles werkt. Ik had noot gedacht dat alle afdelingen zo mooi op elkaar ingespeeld waren.

Mensenmens

Ik werk achter de kassa en help klanten met het afrekenen. Daarnaast vind ik het leuk om klanten advies te geven. Bijvoorbeeld over kleding. Er is een vaste klant, een mevrouw in een schootmobiel. Deze mevrouw help ik altijd even met het inpakken van haar spulletjes. Deze service vind ik belangrijk! De band met klanten vind ik erg fijn. Ik ben een poosje ziek geweest en klanten vroegen waar ik was. Dat vond ik bijzonder!
“De omgang met alle collega’s vind ik geweldig” zo vertelt Fera. Ik ben een echt “mensenmens”. Iedereen gaat goed en prettig met elkaar om en werkt goed samen. Wij doen het samen; ik zie Kringloop+ echt als een warme familie. Fera vertelt: “Op de nationale kringloopdag vorig jaar was er buiten muziek. Een collega begon spontaan met mij te dansen. Op dat moment kreeg ik echt het gevoel dat ik bij de familie hoorde”!

“Sinds ik bij Kringloop Plus werk, vind ik mezelf weer terug” aldus Fera. Langzaam maar zeker wordt ik weer de vrolijke en blije Fera! Ik ben blij als in de winkel ben en onze mooie spulletjes zie die goed gepresenteerd worden. Hergebruik vind ik heel belangrijk. Eigenlijk ben ik zelf ook een “herintreder”.

Vogels kijken

Fera houdt van mooie dingen. Ik mag graag wandelen in de natuur en ik kijk graag naar de vogels!
Elk jaar doe ik mee met de nationale tuinvogel telling. Daarnaast heb ik “wat” met dieren en dan met name straathonden. Al jaren zet ik me in voor de straathonden op Corfu. Ik regel onder andere dat deze honden een nieuw thuis krijgen. Ik zelf heb ook een hond uit Corfu!

Droombaan

Ik ben trots op de mooie boeken en kleding afdeling die wij nu hebben. Daar is veel vooruitgang geboekt. Er zijn zoveel mooie dingen in de deze winkel en elke dag is een feestje.
“Toen ik mijn zoon vertelde dat ik in een kringloopwinkel ging werken zei hij “Nou mam, dan heb je eindelijk je droombaan gevonden” en daarom blijf ik hier graag werken! “ besluit Fera.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst