Geert: “het magazijn is echt mijn passie”

Geert“Een klant had een aantal spulletjes bij ons gebracht en daar zat een Rotanstoel bij, je weet wel zo’n rieten. Er was nog geen tijd geweest om deze stoel te prijzen. Er kwam al weer een andere klant aan die vroeg wat deze stoel kostte. Ik zei tegen hem : Wat biedt u er voor? De klant bood een prijs en ik ging akkoord met deze prijs. Deze vaste klant kwam later naar mij toe en zei: “Bedankt Geert, dat ik deze stoel mocht kopen!” Kijk, daar wordt ik dan toch weer blij van.”

Geert; het visitekaartje van Kringloop Plus, een vast gezicht bij het magazijn en de afdeling Inbreng. Sinds de vroegste start van de winkel is hij hier actief. Toen zijn baan ophield wilde hij vooral bezig blijven. Zijn familie had een artikel gelezen over de start van een Kringloop winkel in Vinkhuizen en dat men daar vrijwilligers voor zocht. Geert heeft zich aangemeld en is nooit meer weggegaan! Sinds februari 2013 werkt de magazijnmeester vijf dagen per week bij Kringloop Plus. In het begin enkele uren en langzaam is dat uitgebreid. In de eerste maanden zijn we vooral bezig geweest met het opbouwen van de winkel en toen heb ik ook het magazijn opgebouwd. Eigenlijk is het wel grappig. Ik ken het winkelpand heel goed, ik heb hier gewerkt toen de PTT er nog in zat en nu kom ik hier weer terug als medewerker van Kringloop Plus.

Geert sorteert het kleingoed, de meubels, de kleding en eigenlijk alles wat binnenkomt via de inbreng. Soms doe je mooie vondsten. Zo kwam een collega laatst een heel ouderwets kinderbordje tegen met zo’n warmhoudplaatje eronder waar je warm water in doet. Ik herkende dat direct! De contacten met de klanten zijn elke dag weer verassend en leuk. Vaak vertellen zij verhalen over de goederen die ze komen brengen en dan ga ik natuurlijk graag een praatje aan. Als ik een dag vrij ben, hoor ik de volgende dag dat mensen naar mij gevraagd hebben en mij dus gemist hebben. Dat is toch fijn om te horen!

Bij Kringloop Plus kun je jezelf zijn. Als ik een mindere dag heb, wordt ik op vriendelijke en respectvolle wijze aangesproken op mijn gedrag. Ik zie dit als een leersituatie en dit geeft mij de kans het een volgende keer beter te doen. Binnen Kringloop Plus heb ik de kans gekregen om zelfstandig te leren werken. Nooit gedacht dat ik nog eens een eerste aanspreekpunt zou kunnen worden van een winkel. Bij Kringloop Plus ben ik dat en ik vind het leuk.
Ook heb ik geleerd de mooie pareltjes te ontdekken! Dit onvermoede talent van mijzelf heb ik in de loop der tijd ontwikkeld bij Kringloop Plus. De mooie spullen die ik in de winkel breng worden daadwerkelijk heel snel verkocht. Daarnaast heb ik zelf het magazijn zodanig georganiseerd dat ik er goed en prettig in kan werken. Het magazijn is dus echt mijn passie!

Geert ziet de toekomst zonnig in. Over vijf jaar heeft Kringloop Plus een grote naamsbekendheid opgebouwd. Ik zal voornamelijk in het magazijn werken, maar ga ook graag mee op de auto om de spulletjes bij mensen thuis te bezorgen. Dat elke dag anders is en mijn contacten met de vaste klanten, zorgen er voor dat ik hier voorlopig met veel plezier blijf werken.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst