Ger: “Ik vind dat je niet gelijk een oordeel moet geven”

ger

“Er is een meneer, ik geloof dat hij een oorlogsveteraan is, die graag op zaterdag bij ons in de winkel een kopje thee komt drinken. Hij houdt graag mensen een beetje voor de gek. Hij kwam met het verhaal dat z’n auto niet meer in de achteruit kon en of iemand hem even wilde helpen duwen. Ik wist wel dat het niet waar was, maar speelde het spel mee en vroeg een collega van de inbreng om te helpen, wij zijn allemaal behulpzaam! Naderhand hebben wij er samen om gelachen!”

Zomaar een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van Ger. Ger is sinds december 2014 werkzaam in de koffiecorner van Kringloop Plus. Drie middagen per week kun je bij hem een kopje thee/koffie een frisje of een heerlijke tosti krijgen. Ger zit niet graag stil. Ik heb altijd in de zorg gewerkt en toen dat ophield ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Na wat zoekwerk kwam de vacature van horecamedewerker bij Kringloop Plus naar voren. Dat leek Ger wel wat. Ik houd van het werken in een winkel, het sociale contact met mensen vind ik erg belangrijk en ik vind het leuk om een praatje met mensen te maken.

De koffiecorner is de plek waar Ger zich thuis voelt. Op de zaterdagen is het vaak wat drukker omdat mensen dan meer tijd hebben voor een kopje koffie. Ik heb de bar ingericht op een manier die voor mij prettig werkt. Ook bak ik zo nu en dan een lekkere cake om bij de koffie uit te delen en dat wordt erg gewaardeerd door de klanten.

 Initiatief nemen

Er zijn natuurlijk ook momenten dat het rustiger is bij de koffiebar. Dan wil ik bezig blijven en heb daarom het initiatief genomen om te helpen met het schoonmaken van artikelen. Achter de koffiecorner is ook een aanrecht, dus waarom niet?! Hygiëne en netheid zijn belangrijk voor Ger. Als ik weg ga na werktijd, laat ik alles schoon en netjes achter.

Kringloop Plus is een fijne winkel met vriendelijke en spontane collega’s. Ik kom ook wel bij andere kringloopwinkels over de vloer, maar “onze” winkel is netjes geordend en het is duidelijk waar je bepaalde artikelen kunt vinden. In het begin moest Ger een beetje wennen aan alle collega’s, maar ik vind dat je niet gelijk een oordeel moet geven over mensen. Alle collega’s zijn vriendelijk en helpen elkaar in voor en tegenspoed!

 Hondenoppas

Het zorgen zit Ger in de genen, want naast het werken bij Kringloop PLus is hij ook hondenoppas. Hij ontvangt de honden thuis, verzorgt ze en gaat met ze uit. Dat komt goed uit, want Ger mag ook graag wandelen. Ook kun je hem in de sportschool tegenkomen, hij fitnest zo’n drie keer per week, waarbij kracht en cardio-oefeningen zijn voorkeur hebben.

Ger ziet het in de toekomst veel drukker worden bij Kringloop Plus. Wij trekken steeds meer klanten naar de winkel en deze klanten zijn natuurlijk ook van harte welkom bij de koffiecorner! Ger is intussen een bekend gezicht in de winkel. Als Ger er een dag niet is, vragen klanten naar hem. Ik heb het prima naar mijn zin in de koffiecorner en hoop nog lang te blijven bij Kringloop Plus!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst