Ghislaine:”Ik loop nooit met lege handen”

ghislaine
“Ik was hier nog maar net aan het werk en stond samen met een collega achter de kassa. Er komt een oudere heer onze winkel binnen en vertelde ons dat hij kleding zocht voor een verjaardagsfeest. Mijn collega liep samen met hem naar onze kledingafdeling en heeft hem helemaal in het nieuw gestoken. Meneer liep te stralen, zo blij was hij met zijn nieuwe outfit. Ik zag meneer blij de winkel uitgaan en dacht:Hier doe ik het dus voor!”

Ghislaine denkt met veel plezier terug aan dit moment. Ik mag graag mensen blij maken, want daar word ik zelf ook erg blij van! Per augustus 2015 werkt Ghislaine precies 1 jaar bij Kringloop Plus, een belangrijke mijlpaal. Het werken in een winkel heeft Ghislaine altijd getrokken, ze heeft heel lang gewerkt in de winkel bij haar ouders en later ook in de winkel van haar man. Zij deed daar de administratie en de organisatorische werkzaamheden.

Ik kwam door omstandigheden thuis te zitten en zag de advertentie over Kringloop Plus in de krant. Dat sprak mij aan, ik ben op gesprek geweest en niet meer weggegaan! Ghislaine werkt 2 ochtenden met veel plezier achter de kassa. Juist het contact met de klanten en de leuke en verrassende gesprekjes vind ik het leukst! Mijn dag is geslaagd als ik de klanten op leuke en nieuwe ideeën kan brengen en zij weer blij de winkel verlaten. Daarnaast plaats ik het geprijsde kleingoed op een leuk plekje in de winkel. Soms kan het hectisch zijn, maar in het afgelopen jaar heb ik geleerd daar een structuur in aan te brengen. Daardoor heb ik nu de rust om lekker te werken en veel aandacht aan de klanten te geven.

 Beeldhouwen

De kleingoed stellages worden regelmatig opnieuw ingericht door Ghislaine. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en loop nooit met lege handen de winkel in. In haar vrije tijd is Ghislaine ook erg actief. Ik mag graag beeldhouwen en schilderen. Momenteel beschilder ik veel T-shirts voor mijn zoons, die ze met veel plezier dragen. Ook mag ik graag sieraden maken en vind het heerlijk om in de tuin te werken. Er is altijd genoeg te doen!

Ik zie een mooie toekomst voor Kringloop Plus. Wij zijn straks een grote kringloop winkel waar regelmatig nieuw bloed komt en daardoor kunnen we ons enthousiasme behouden. Kringloop Plus biedt haar klanten geweldige service en dat vind ik leuk en merk dat onze klanten dat zeer kunnen waarderen. Ik zelf ben blij met mijn collega’s. Binnen Kringloop Plus kan iedereen zichzelf zijn, je hoeft je niet te verstoppen. Als ik om wat voor reden ook niet kan werken hoef ik dat niet uit te leggen, iedereen heeft daar begrip voor.
Mijn eigen toekomst zie ik ook zonnig in. Ik blijf graag blijven werken met mensen en daarom ga ik binnenkort werken als excursie leidster! Daar kijk ik erg naar uit!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst