Josje:“Ik ben een rijker mens sinds ik bij Kringloop+ werk”

Josje

“Ik liep in de winkel en een klant sprak mij aan omdat zij een specifieke kast zocht voor de huiskamer. Die hadden wij op dat moment niet, maar ik heb haar leuke tips en ideeën gegeven om het een en ander in te richten. Een poos later liet zij me foto’s zien van hoe het was geworden en bedankte mij nogmaals voor de hulp. Dat vond ik geweldig om te zien en te horen!”

Sinds 2017 werkt Josje bij Kringloop+. Ik vind het belangrijk om me nuttig te voelen en iets te kunnen betekenen voor de maatschappij; een kringloopwinkel past daar heel goed bij! Josje kwam samen met haar man vanuit Den Haag in Zuidhorn wonen en kende geen mensen in Groningen. In Den Haag heb ik als vrijwilliger gewerkt in een weggeefwinkel en dat paste heel goed bij mij.
Vanuit Zuidhorn ben ik op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en mensen om me heen. Zo kwam ik via de vrijwilligersvacaturesite op een vrijdagmiddag bij Kringloop+ terecht. De maandag daarop kon ik meteen beginnen!

Als interieurstylist maakt Josje mooie en leuke hoekjes in de winkel. Op de maandagmiddag en donderdag bekijkt zij de winkel kritisch en met haar creatieve blik. Soms zet ik een bank net even anders neer, zoek er een lamp of schilderij bij en plaats mooie vazen op een tafeltje. Ik houd er van om meubels en kleingoed praktisch, maar ook leuk te presenteren. Een goede presentatie maakt de winkel zoveel prettiger en aantrekkelijker voor de klant! Vaak als ik bezig ben krijg ik complimenten van klanten, maar ook van mijn collega’s. Daarnaast geniet ik van de samenwerking met de collega’s van bijvoorbeeld de Lola (laden&lossen) en de kassa.

Coördinator

Bij Kringloop+ krijgt Josje ruime gelegenheid om haar eigen talenten te ontwikkelen. Sinds april dit jaar ben ik coördinator meubelen/styling winkel. Dat zie ik als een uitdaging en ook als een stukje erkenning! Binnen Kringloop+ worden je talenten gezien en mag je deze benutten en ontwikkelen. Het is fijn om te zien en te ervaren dat je eigen ideeën worden overgenomen en uitgevoerd. In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd, vooral in de samenwerking met allerlei verschillende mensen binnen Kringloop+. In het begin kende ik niemand en was een beetje afwachtend. Dat is nu helemaal over; ik zeg m’n zegje wel en dat kan ook. Ik voel me gewaardeerd en ben beslist een rijker mens sinds ik hier werk!

Josje’s creativiteit past goed bij haar hobby’s. Ik vind het leuk om te tuinieren en soms maak ik voor vrienden en kennissen een tuinbeplantingsplan. Mijn eigen tuin heb ik helemaal naar mijn eigen ontwerp gemaakt en daarbij maak ik veel gebruik van kleur. Samen met mijn man houd ik erg van wandelen in de natuur. Onze laatste wandelvakantie in Schotland was heerlijk. Daarnaast houden we van Italië en kijken we graag naar kunst. En oh ja, ik luister graag naar allerlei soorten muziek. Kortom, ik heb genoeg te doen. Ik vind veel dingen leuk; soms is het zoeken naar de juiste balans van actief zijn en ook op tijd rust nemen.
Josje heeft haar plek gevonden bij Kringloop+. Kringloop+ blijft groeien en daar help ik graag in mee; voorlopig blijf ik hier nog wel even!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst