Karin: “Ik wil graag bezig blijven en ga met veel plezier naar mijn werk”
“Oh, die had mijn oma vroeger ook in de kast staan en dat serviesgoed herken ik van thuis” Dit soort verhalen hoor ik veel wanneer ik in de winkel loop en klanten hoor praten. Het is erg leuk om dit te horen. Wanneer ik spulletjes uitzoek, heb ik dat zelf soms ook!

Karin werkt sinds juni 2017 bij Kringloop Plus. Ik wil graag maatschappelijk betrokken blijven en keek om mij heen wat me aantrok om te gaan doen. Als klant kwam ik altijd al graag bij Kringloop Plus winkelen. Daar trof ik een medewerker die ik kende van een restaurant waar ik vroeger gewerkt heb. Zij vroeg mij “Waarom kom je niet gezellig bij Kringloop Plus werken?” Dat vond ik eigenlijk wel een goed idee en sindsdien werk ik hier met veel plezier. Vrij snel nadat ik begonnen ben, kwam ik in aanmerking voor een participatiebaan en daar ben ik erg blij mee.
Vooral de goede samenwerking met de collega’s van de verschillende afdelingen is erg leuk en samen zorgen bij voor de fijne sfeer bij Kringloop Plus. Ik vind dat erg belangrijk en dat zorgt ervoor dat ik iedere keer met veel plezier naar mijn werk ga.

Manusje van alles


Karin is 3 dagen per week actief op de baby afdeling. Mijn opleiding als Pedagogisch Medewerker komt hier heel goed van pas, want ik weet wanneer ik een goede kinderwagen of baby stoeltje in handen heb. Het feit dat ik gastouder ben geweest helpt hier ook heel goed bij!
Daarnaast doe ik binnen de Kringloop nog heel veel andere dingen. “Ik ben een soort manusje van alles” lacht Karin. Voor de boekenafdeling zet ik de boeken op de juiste plek in de kasten en daarnaast sorteer ik kleingoed en kleding. Ook vindt ik het een leuke uitdaging om de Kerstafdeling in te richten en de Moederdag en Vaderdag tafel op te maken. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van mijn creativiteit. Daarnaast geef ik klanten graag een goed advies. Bijvoorbeeld over babystoeltjes of kinderwagens. Altijd fijn als ik op die manier klanten goed van dienst kan zijn!

Kraambank

Naast het werken bij Kringloop Plus heeft Karin het druk met andere belangrijke zaken. Op dit moment werk ik ook 1 dag per week bij de Kraambank. Daar geven wij babyspulletjes aan mensen die weinig geld te besteden hebben en wel kraamspulletjes nodig hebben. Er is een leuke wisselwerking met Kringloop Plus; soms krijgt de Kraambank dingen van Kringloop Plus. Als de Kraambank spullen over heeft worden deze geschonken aan Kringloop Plus.

In de toekomst ziet Karin Kringloop Plus steeds verder door groeien. Onze winkel doet het goed en zal het zeker goed blijven doen. Het merendeel van de mensen ziet kringloop als iets heel normaals en wij hebben mooie spulletjes die mensen graag kopen. Wij besteden veel zorg en aandacht aan onze artikelen en dat wordt gezien door onze klanten. Voor zichzelf ziet Karin zichzelf graag door groeien naar een betaalde baan bijvoorbeeld als verkoop medewerker bij een bouwmarkt. “Tot die tijd pak ik hier lekker alles aan en blijf ik mijn ding doen!”

2 oktober Nationale Kringloopdag

Zaterdag 2 oktober Nationale Kringloopdag bij Kringloop+.
Van 10.00 tot 17.30 weer genieten van allerlei leuke acties en een lekkere verrassing. Graag tot ziens op 2 oktober!