Lennart: “Ik voel me thuis bij Kringloop+”

lennart

“Samen met mijn collega’s ging ik een keuken ophalen bij een klant. Wij hadden deze klant eerder geholpen met een verhuizing. Meneer was zo blij met onze diensten dat hij zijn halve huis aan de kant geschoven had zodat het voor ons makkelijker werd. Zo’n dankbare klant maakt mijn hele dag goed”!

Lennart is sinds 5 november 2015 bij Kringloop+ aan het werk als chauffeur. Ik vind rijden op de bus erg leuk en daarnaast vind ik leuk om met mensen in contact te komen. Ik zag de advertentie voor chauffeur op de Facebook pagina staan. Via mijn studentenvereniging kende ik al mensen die bij Kringloop+ werkten en die vertelden altijd leuke verhalen. Ik ben op gesprek geweest en had direct een klik doordat er een gemoedelijke sfeer hing. Dat vind ik erg belangrijk en daarom heb ik ja gezegd!

Als chauffeur is Lennart 3 dagen per week bezig met het bezorgen en ophalen van kasten, bedden en andere meubels. Ik haal soms hele interessante goederen op. Met name oudere klanten zijn echt dankbaar omdat zij zelf grote meubels niet kunnen vervoeren. Doordat ik veel meubels voorbij zie komen heb ik zicht gekregen op design meubelen en weet wanneer deze goederen echt waardevol zijn. Mooie banken plaats ik zo nu en dan in de winkel.
De sfeer in ons vervoersteam is goed. Wij gaan met z’n drieën in de auto, dat is handig voor het laden en lossen. Daarnaast werken wij goed en prettig samen met de collega’s van de inbreng en het magazijn. Lunchen in de kantine met iedereen is ook altijd heel gezellig; er wordt veel gelachen met elkaar!

 Persoonlijk contact

Juist het persoonlijke contact met mensen vind ik het leukste aan het chauffeuren. Soms moet ik mensen teleurstellen omdat ik bepaalde goederen niet kan meenemen. Ik leg dan rustig uit waarom en dit geeft eigenlijk nooit problemen. Ontruiming vind ik ook leuk om te doen. Vaak is dit grote klus. Doordat wij met veel mensen zijn kunnen we ‘ketting” vormen van boven naar beneden. Voordat je het weet is het hele huis leeg en zijn de klanten blij dat zij zo goed zijn geholpen!
De plus van Kringloop+ betekent voor mij onze goede service. Onze goederen zijn netjes, schoongemaakt en worden goed gepresenteerd in een mooie overzichtelijke winkel. Zelf heb ik die servicegerichte instelling ook. Magnetron op de koelkast zetten? Geen probleem, dat doe ik graag! Wat ik daarnaast heel belangrijk vind is dat ik binnen Kringloop+ veel vrijheid krijg om mijn eigen werk in te delen. Daarnaast vind ik de sfeer erg prettig en ik voel me thuis bij de informele werksfeer.

In de toekomst wil Lennart graag betaald aan het werk als chauffeur van medische hulpmiddelen. Ik heb hier veel geleerd als chauffeur. Bovendien heb ik het transport zien groeien. Ik weet nu precies hoe ik de bus moet inrichten en hoe ik een lading moet zekeren. Wat ik bij mijn werk wel heel belangrijk vind is het persoonlijke contact met mensen. Voor de winkel ziet Lennart wel gebeuren dat in de toekomst extra ruimte nodig is. Op die manier kunnen wij onze mooie spullen nog beter presenteren aan onze klanten!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst