Lotte: “Ik trek mijn eigen plan”

“Ik vond tussen alle ingebrachte boeken een hele oude uitgave van de constitutie van Calvijn. Echt een prachtig boek! Dit was de 1e druk uit de 19e eeuw. Ik wist zeker dat dit boek heel snel verkocht zou worden. En dat gebeurde dus ook”!

Aan het woord is boekenmedewerker Lotte. Lotte heeft een grote passie voor boeken. Deze afdeling past daarom goed bij haar! In 2015 was Lotte op zoek naar een nieuwe uitdaging want nietsdoen, daar houdt zij niet van. Ik kende iemand die al op de boekenafdeling werkte en hij zei dat hij wel een collega kon gebruiken; het is druk genoeg op de boekenafdeling. Ik liep voor kennismakingsgesprek het gebouw binnen en dacht “dit voelt goed, hier wil ik werken”!

In eerste instantie zou ik 1 dag per week op de boekenafdeling en 1 dag op de kledingafdeling gaan werken, maar dat werd al snel alleen de boekenafdeling! In de 2 halve dagen dat Lotte op de boekenafdeling werkt ziet zij vele bijzondere boeken voorbij komen.

Ik kom ook regelmatig boodschappenlijstjes in boeken tegen. Of trouwfoto’s en babyfoto’s! Ik doe altijd moeite om te kijken of we bijzondere foto’s aan de eigenaar terug kunnen geven. Er gaan veel verschillende boeken door mijn handen. Boeken die stuk zijn en studieboeken zetten wij niet in de winkel. Het valt mij op dat sommige boeken goed onderhouden zijn en dus eigenlijk als nieuw zijn. Het is wel jammer dat ik ook beschadigde boeken tegenkom. Na de zomer krijgen wij altijd veel streekromans binnen en na de feestdagen komen er veel kookboeken binnen.
De boekenafdeling is echt Lotte’s “ding”. Ik werk graag samen met mijn directe collega. Wij hebben dezelfde humor en elke dag is afwisselend. Wij maken graag leuke thema tafels in de boekenhoek; tijdens de Kinderboekenweek hebben wij bijvoorbeeld veel extra aandacht aan kinderboeken gegeven. Hierdoor zijn er veel extra kinderboeken verkocht.

 DNA van Kringloop+

Lotte voelt zich thuis bij Kringloop+. Iedereen is welkom en er is veel mogelijk. Als je eigen ideeën hebt kun je deze meestal ook uitvoeren. Ik vind vooral de betrokkenheid van mijn collega’s erg prettig. Bij Kringloop+ zit het “wij” gevoel standaard in het DNA. We doen het samen, met elkaar. Als het even niet zo goed met je gaat, hoef je dat niet uit te leggen. Er is veel begrip voor elkaar en naar elkaar toe. Dat zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Daarnaast voel ik mij verantwoordelijk voor mijn eigen boekenafdeling en zal er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te presenteren. Ook werk ik nog weleens achter de kassa en zorg dan dat alles in de winkel ook goed verloopt.

Lotte is gewend haar eigen weg te volgen. In haar vrije tijd mag zij graag koken voor anderen. Mensen kunnen dan bij haar thuis tegen geringe kosten een maaltijd ophalen. Ik trek mijn eigen plan bij alles wat ik doe. Ik doe elk jaar mee met het Dickens Festival in Deventer. Zo heb ik bij Kringloop+ het perfecte tasje voor bij mijn kostuum gevonden! Daarnaast doet Lotte ook graag aan kattenyoga.

Lotte ziet de toekomst zonnig in. Op de boekenafdeling loopt alles goed. Haar eigen toekomst is ook positief. Ik zou graag betaald in een boekhandel willen werken. Tot dan werk ik met veel plezier bij Kringloop+ en hoop dit nog lang te doen!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst