Patricia “Werken bij Kringloop+ voelt niet als werk”

patricia
“Ik loop vaak in en rond de winkel om artikelen te prijzen en spreek dan ook regelmatig klanten. Zij voelen zich vrij om mij allerlei persoonlijke zaken te vertellen. Ik vind het fijn dat er zo’n goede sfeer in de winkel hangt dat klanten naar mij toe komen om dit te delen met mij. Daar word ik blij van!”

Patricia, sinds 2016 actief binnen Kringloop+ is een vrolijk ingesteld mens. “In 2016 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging omdat ik niet meer thuis wilde zitten. Mijn zwager werkte toen al bij Kringloop+ en vertelde enthousiaste verhalen. Ook zei hij dat werken bij Kringloop+ zeker ook iets voor mij zou zijn. Ik heb zelf ook wel “iets” met kringlopen; mag graag andere winkels bezoeken en weggooien vind ik zonde. Kringloop+ kende ik op dat moment nog niet.”

Ik ben op gesprek geweest en direct begonnen met twee uur per dag op de afdeling Kleingoed. Op die manier kon ik weer wennen aan met werkritme en dat beviel mij erg goed. Ik ging steeds meer werken. In 2018 hoorde ik over het bestaan van een participatiebaan bij Kringloop+ als opstap naar een betaalde baan, dat leek mij ook wel wat! Dan werk je 16 uur en dat was voor mij goed vol te houden en ik had voldoende afwisseling in het werk.

Betaalde baan

In 2019 werd het spannend: De betaalde functie van 1e verkoopmedewerker kwam vacant. “Dit was natuurlijk een fantastische kans voor mij!” lacht Patricia. Het takkenpakket was leuk, uitdagend, afwisselend en ik was op zoek naar een betaalde baan. Wat is er leuker dan een betaalde baan bij Kringloop+ ?! Per november 2019 heb ik een betaalde baan en alle mensen bij Kringloop+ gunnen mij dit van harte!
Ik houd de winkel netjes en onderhoud de contacten met onze klanten. Ook prijs ik goederen en verzorg hand- en spandiensten. Patricia geniet van alle mensen om haar heen. “Elke dag is voor mij een kans om iets nieuws te leren, vooral over hoe om te gaan met mijn collega’s. Soms moet ik mensen strenger aan spreken en dan roep ik ze op “het matje”, met humor kan ik veel bereiken. Ik vind het belangrijk dat mensen mij alles kunnen zeggen, ook als dat negatief is, ik wil graag leren hoe ik (nog) beter met mensen kan omgaan. Ik hoor van veel collega’s dat ze graag even met mij willen praten, daar worden ze rustig van. Iedereen moet veilig en met plezier kunnen werken bij Kringloop+. Voor mij voelt werken bij Kringloop+ in ieder geval niet als werk, ik kom hier nooit met een vervelend gevoel.”

De toekomst ziet er goed uit voor Patricia. “Wij leveren goede service aan onze klanten en doen graag een stapje extra, dat zullen we zeker blijven doen. Ik denk dat Kringloop+ nog groter kan worden. Hierdoor kunnen nog meer mensen een veilige en sociale werkplek krijgen. Ik vind het dan leuk om meer betrokken te zijn bij het begeleiden van deze mensen. Over vijf jaar werk ik zeker nog bij Kringloop+!”
Stilzitten is niets voor Patricia. Ik mag graag klussen in huis en ook tuinieren vind ik fijn. Onze eigen tuin heb ik zelf aangelegd en regelmatig veranderd er iets. Lopen met onze hond Nova mag ik ook erg graag doen. Als het strakjes weer mooi weer wordt kunnen we met ons gezin genieten van de Caravan aan het Leekstermeer, heerlijk! Enne, o ja ik kan niet wachten tot ik in juni voor de eerste keer oma wordt, dat lijkt me geweldig!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst