Rennie: “Wat ik met mijn ogen zie kan ik met mijn handen maken”

Rennie

“Een ouder echtpaar komt bij ons regelmatig in de winkel. De man moppert een beetje en ik heet de vrouw van harte welkom. Ik zie de man wat snuffelen bij de boeken en vraag aan meneer of ik het weer goed kan maken met een lekker kopje koffie. Meneer begint te stralen en alles is weer goed. Ik ken dit echtpaar goed en zij kennen mij ook en zijn altijd blij als ik achter de kassa sta!”

Rennie begint te stralen als zij dit verhaal vertelt, het is haar passie om mensen blij te maken. Sinds begin 2014 werkt zij bij Kringloop Plus nadat zij op een advertentie in de krant had geageerd waarin een kassa medewerker werd gevraagd. Rennie heeft veel ervaring met het werken in een winkel, ook heeft zij een eigen cafetaria gehad. Zij wilde echter niet thuis blijven en werken bij een kringloopwinkel sprak haar erg aan. Ik vind het ook belangrijk om in contact te blijven met mensen en het werken in een winkel sprak mij ook nog steeds erg aan.

 Leuke combinaties

In eerste instantie begon Rennie te werken als kassamedewerker. Ook zoekt zij ook de kleding uit, maakt hier en daar meubels schoon en bovendien vindt zij het ook erg leuk om leuke plekjes in de winkel te maken. Twee stoelen die bij elkaar passen en daar een bijpassend tafeltje en een leuke lamp bij. Het blijkt elke keer weer dat onze nieuwe meubels beter verkopen als je leuke combinaties maakt. Ook bleek dat Rennie een goed gevoel had voor het “pimpen” van meubels. Ik maak thuis ook leuke nieuwe dingen van oudere spullen. Wat ik met mijn ogen zie kan ik met mijn handen maken. Zo heb ik van een oude postzak en een oud bankje een hartstikke leuke nieuwe hocker gemaakt. Mijn inspiratie? Die haal ik overal vandaan en ik probeer van alles uit!

Ik loop graag in de winkel en geef klanten graag advies als zij mij daar om vragen. Vaak weet ik ook wat onze vaste klanten zoeken en dan kan ik een lamp bij de tafel zoeken omdat ik weet wat hen aanspreekt. Ik vind het erg belangrijk om het onze klanten naar de zin en blij te maken. Als ik een dag ik de winkel heb gewerkt, merk ik dat daar echt veel energie van krijg. Mijn collega’s zie ik een beetje als familie, net zo’n warm bad. Wij hebben allen een luisterend oor voor elkaar en passen goed op elkaar. Wat ik echt fantastisch vind om te zien dat sommige van collega’s helemaal zijn opgebloeid sinds zij bij ons aan het werk gegaan zijn! Dat doet Kringloop Plus dus met mensen!

 Participatiebaan

Sinds 1 mei 2016 heeft Rennie een participatiebaan bij Kringloop Plus. Ik ben erg blij dat die mogelijkheid er is en dat ik mee kan bouwen om Kringloop Plus aan de top te helpen! Over een paar jaar is Kringloop Plus een bekende naam in de stad Groningen en ver daar buiten. Wellicht heeft onze eigen winkel wel een tweede etage! Dat wordt vast een feestje om daar leuke hoekjes in te richten. Ik kan niet wachten!

Studentenactie bij Kringloop+

Student?

in Augustus en September 10% Korting op alles.
Neem wel je collegekaart mee!

Graag tot ziens bij Kringloop+!