Rob: “Overal is een oplossing voor”

Rob
“Ik liep in de winkel en werd aan mijn mouw getrokken door een meneer. Ik begreep in eerste instantie niet wat deze meneer wilde. Meneer liep met mij mee naar de stellage met de bekers en wilde deze kopen. Het werd mij duidelijk dat meneer doof is en met handen en voeten kon ik meneer helpen waarop deze blij de winkel kon verlaten.”

Rob, sinds 5 oktober 2018 werkzaam bij Kringloop+ is een praktisch ingesteld man. Ik was al weer een poosje thuis en wilde mij weer gaan inzetten voor de maatschappij; ben sociaal ingesteld en was op zoek naar vrijwilligerswerk wat bij mij paste. Ik zag een advertentie voor kassamedewerker en heb daarop gesolliciteerd. Bijna tegelijkertijd kwam de vacature van chauffeur vrij. Op een donderdag kwam ik op gesprek en op vrijdag had ik mijn eerste rit als chauffeur!.
Als chauffeur heeft Rob met veel plezier gewerkt, intussen zijn de werkzaamheden verandert en sinds juni 2019 is Rob Telefonist en Planner. Mensen die naar Kringloop+ bellen krijgen zo’n 5 dagen per week mij aan de telefoon. Ik ben taxichauffeur geweest en heb veel in de nacht gewerkt. Daardoor heb ik snel leuk contact met mensen en weet wanneer ik aan de telefoon een grapje kan maken. Voor het plannen van de ritten is het super handig dat ik vaak verhuist ben en de stad en de buitengebieden heel goed ken. Noem mij een adres en ik weet of het een bovenwoning of een portiek woning is! Ik heb leuke gesprekken aan de telefoon, kan goed doorvragen en overal is een oplossing voor.

De haal/breng afspraken worden allemaal door Rob gemaakt. De samenwerking met de kassa loopt fijn, zij bellen mij als klanten goederen willen laten bezorgen en ter plekke maak ik een afspraak. Ik weet precies wanneer en spullen bijvoorbeeld in Hoogkerk moeten worden bezorgd en of daar nog een rit bij kan. Ook is er vaak overleg met de chauffeur. Ik zorg dat de chauffeur en bijrijders weten welke route het handigst is en of er extra mensen of goederen mee moeten voor bijvoorbeeld een woningontruiming.

Verkooptalent

Rob heeft het naar zijn zin bij Kringloop+. Er is een goede sfeer en iedereen respecteert elkaar. Met elkaar hebben wij een soort aanstekelijk enthousiasme wat op iedereen over slaat. In dit enthousiasme heeft Rob een nieuw talent ontdekt. “Ik blijk verkooptalent te hebben! Ik ben vaak in de winkel te vinden, hierdoor weet ik wat mensen zoeken. Ook ken ik het aanbod (weet wat er binnenkomt) en kan deze aan elkaar koppelen. Bovendien spreek ik veel mensen en sommige mensen in de winkel horen mijn stem en herkennen mij. Zo bouw ik ook een vaste klantenkring op!
Als voormalig taxichauffeur heeft Rob een bijzondere hobby: ik ben gek op mijn “Grey Sky!” Mijn Peugeot 406 coupé is voor mij pure ontspanning. Als ik naar een lange dag in deze auto rijd, vergeet ik al mijn zorgen en ben ik helemaal gelukkig! Ook mag ik graag koken en kan ook genieten van tuinieren in mijn eigen tuintje.
De toekomst ziet er goed uit voor Rob. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk en bouw graag mee aan de verdere groei van Kringloop+, ik hoop hier nog lang te kunnen blijven werken.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst