Trees: “Wie goed doet, goed ontmoet”

“Ik kan er erg van genieten als ik mooie en vooral schone spulletjes in de winkel zie staan. Dat geeft mij echt het gevoel dat ik met het schoonmaken van artikelen een belangrijke bijdrage heb geleverd aan ons assortiment. Schone spulletjes verkopen nu eenmaal beter!”

Trees is sinds oktober 2015 werkzaam op de afdeling schoonmaak. Vanuit mijn vorige werk ben ik attent gemaakt op Kringloop Plus, omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik ben komen kijken en niet meer weggegaan. Het bevalt mij hier uitstekend. Er gaan heel veel spullen door de handen van Trees. Van plastic speelgoed auto’s tot plastic Tupperware bakjes, Trees krijgt het allemaal te zien. Soms heb ik geen idee wat iets is of waarvoor je het gebruikt. Samen met mijn collega van de afdeling Kleingoed kunnen wij meestal wel achterhalen wat iets is. Trees werkt drie dagen per week bij Kringloop Plus en doet afwisselend zittend en staand werk. Voor mij is het fijn dat dit mogelijk is, omdat ik niet lang in de zelfde houding kan blijven zitten of staan. Kleding uitzoeken gaat uitstekend wanneer je zit en daarom doe ik dat ook zo nu en dan, wanneer dat nodig is.

De Plus van Kringloop Plus? In onze winkel kun je voor weinig geld hele leuke spulletjes krijgen. Daarnaast laat binnen Kringloop Plus iedereen elkaar in zijn of haar eigen waarde. Men houdt echt rekening met elkaar. Vooral dit laatste is voor Trees extra belangrijk. Ik heb nog weleens de neiging om net iets harder te werken dan goed is voor mij. Mijn collega’s remmen mij dan op een positieve manier af door aan te geven dat ik pauze moet nemen of iets anders moet gaan doen. Bij Kringloop Plus heb ik geleerd om beter voor mijzelf op te komen en zo nu en dan ook gewoon nee te zeggen.

Ik ben erg gevoelig voor goede sfeer. Men let op elkaar op de goede manier en het wordt geaccepteerd als je iets anders wil gaan doen. De sfeer is bijna altijd goed en ik zeg altijd wie goed doet, goed ontmoet! Ik vind de omgang met mensen heel belangrijk, dus naast mijn werk bij Kringloop Plus ben ik ook vrijwilliger bij FC Groningen. Daar werk ik onder andere in de garderobe en de keuken. De omgang met de vele vrijwilligers (ruim 400!) is daar ook geweldig. Bovendien ben ik ook een voetbalfan, dus dat komt hartstikke mooi uit!
Ik denk dat er nog vele mogelijkheden zijn voor Kringloop Plus. Ik zie een samenwerking met bijvoorbeeld de Voedselbank of andere mogelijkheden voor mensen met een minimaal inkomen. Zelf hoop ik nog lang te werken bij Kringloop Plus.

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst