Twan: “Sinds ik bij Kringloop+ werk ben ik gelukkiger”

twan
“Op een dag kwam ik een klant tegen die ik van mijn vorige werk kende. Na even gepraat te hebben vroeg zij mij of wij ook kinderzitjes voor op de fiets hadden. Ik ging voor haar zoeken en kon niets passends vinden. Toen ging ik verder kijken en vond ik op de fietsenafdeling precies wat zij zocht! Deze klant was erg blij dat ik extra moeite voor haar gedaan had. Zij was zo blij en dat maakte mijn dag ook weer helemaal goed”.

Twan werkt sinds oktober 2017 bij Kringloop+. Ik heb “iets” met kringloopwinkels en rommelmarkten. Toevallig viel mijn oog op een advertentie waar in een kassamedewerker voor Kringloop Plus gevraagd werd. Ik heb direct gereageerd. De eerste keer dat ik op gesprek kwam was ik verbaasd over hoe het feit dat hier zoveel mensen werkten! Allemaal leuke en fijne mensen waar ik goed mee kan samenwerken. Niemand doet zich beter voor dan hij/ zij is en er is geen concurrentie strijd onderling. Kortom: een hele goede sfeer en daarin voel ik mij thuis.

Als kassa-medewerker staat Twan twee dagen per week in de winkel. Ook werk ik twee keer per maand op een zaterdag. De zaterdagen zijn altijd druk, maar ook erg gezellig. Ik reken met klanten bij de kassa af en maak hier en daar een praatje met onze klanten. Ik heb veel ervaring met het werken in een winkel en vind het fijn als ik klanten behulpzaam kan zijn. Als klanten met een tevreden gevoel de winkel verlaten en graag weer terug komen, is mijn dag meer dan geslaagd!

Op zijn plek

Daarnaast houdt Twan zich bezig met het beheren van de schilderijen. Twan vertelt; Ik heb mijzelf aangeleerd hoe ik lijsten voor schilderijen moet maken. Tevens heb ik kijk op schilderijen en daarom vind ik het uitdaging om deze aantrekkelijk te presenteren aan onze klanten. Twan geeft een voorbeeld uit de praktijk: “Een klant vond zomaar een tekening van een kunstenaar. Deze kunstenaar had eerder voor hem zijn ouderlijk huis getekend. Hij was zo verbaasd dat hij spontaan deze tekening kocht”.
Twan prijst daarnaast ook artikelen voor de winkel. Eigenlijk ben ik een manusje van alles, want ik help ook mee met de schoonmaak. Fijne collega’s en een fijne werksfeer vind Twan heel erg belangrijk in zijn werk. Dat is voor mij een hele grote Plus van Kringloop+; zo legt Twan uit. Ik ben helemaal hier dan ook helemaal op mijn plek. Klanten vinden onze winkel ordelijk en overzichtelijk en wij als personeel zijn vriendelijk en lopen graag een stapje harder voor onze klanten.

Muziek

Eigenlijk heeft Twan van zijn hobby zijn werk gemaakt. Kringloopwinkels bezoeken vind ik erg leuk. Sinds ik hier werk merk ik wel dat ik andere winkels vergelijk met de onze. Daarnaast tekent en schildert Twan heel graag en abstracte afbeeldingen hebben hierbij zijn voorkeur. Lichaamsbeweging past ook goed bij Twan, want hij mag graag een tochtje maken op zijn mountain bike. “Als ik dan weer thuis kom luister ik graag naar de muziek van de Everly Brothers of the Beatles, alles uit de jaren 60 of 70 is goed”.
Twan ziet de toekomst zonnig tegemoet. Na een poosje zonder baan ben ik nu weer gelukkiger sinds ik hier werk. Ik het fijn om mij als vrijwilliger in te zetten voor een ander. Dat wil ik graag blijven doen en over vijf jaar hoop werk ik hier nog steeds met heel veel plezier te werken. Ik zie het beter en mooier indelen van de schilderijenkamer als een leuke uitdaging voor de toekomst. Ik werk graag mee om van Kringloop+ de beste Kringloop van het Noorden te maken!

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst