Apparaten die wij gedoneerd krijgen testen wij door middel van de stekker proef. Wat doen wij met de apparaten die niet door onze test komen? Vorig jaar zijn wij gestart met een mooie samenwerking. Onze nieuwe buren van Resaikelfabriek Cosis demonteren deze apparaten. In de Resaikelfabriek aan het Hoendiep in Groningen werken cliënten van Cosis, mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

Bij de Resaikelfabriek demonteren cliënten oude of defecte elektrische en huishoudelijke apparaten zoals computers, dvd spelers, stofzuigers en telefoons. De onderdelen worden gesorteerd. Zo kunnen bijvoorbeeld kunststoffen worden verwerkt en als grondstof dienen voor een nieuw product. Op deze manier worden de afvalstromen verantwoord verwerkt. Dat is pas een goede buur die beter is dan een verre vriend aangezien er geen transportkosten worden gemaakt!

Categories: Nieuws

Help mee!

Help mee!

Doneer spullen voor Ukraine

Al vanaf het ontstaan van onze kringloopwinkel zijn wij sponsor van Stichting Immanuël. Dit goede doel werkt ook in #Ukraine via een grote kerk in #Lutsk (nabij #Lviv). Er is een grote stroom #vluchtelingen in Lutsk aangezien het daar nog relatief rustig is. De kerk in Lutsk heeft gevraagd of we kunnen helpen met humanitaire middelen.

U kunt hierbij helpen, wij zamelen spullen in. Klik hier om de volledige lijst in te zien.
De komende dagen staan er bij Kringloop+ (aan de Diamantlaan 1 te Groningen) speciale rolcontainers klaar om spullen voor dit doel in te zamelen. Stichting Immanuël hoopt aan het eind van de week deze spullen al op transport te zetten. Helpt u mee? Klik hier om de lijst