Kringloop+ doneert overhemden die niet verkoopbaar zijn aan Van Hulley.

Wat is Van Hulley?

Het idee voor Van Hulley ontstond jaren geleden bij oprichter Jolijn. Met een overhemd van Jolijns man: ooit gekocht in de VS, heel veel gedragen en daarom een versleten boord. Weggooien was geen optie dus hing het ding maar te hangen in de kast. Jolijn besloot er iets anders van te maken. Inderdaad: een boxershort. Die boxershort beviel. En zo ontstond het idee. Want welke man heeft nou niet een dierbaar overhemd met een klein vlekje, een versleten boord of scheurtje in de kast? Zonde om weg te gooien, want de rest van de stof is prima en gaat als boxershort nog jaren mee.

Jolijn ging aan de slag om dit idee verder uit te werken. Want ze wilde geen onderbroekenfabriek. Het bedrijf was een idee met oorsprong, authentiek en vanuit een charmante gedachte. Die oorsprong wilde ze vertalen in het bedrijf. Daarom maakte ze een sociale onderneming. De boxershorts worden gemaakt door vrouwen die graag willen werken, maar nog niet de benodigde papieren hebben voor hun ambitie op de arbeidsmarkt. Ze doen werkervaring op en volgen ze een opleiding. Ze gaan anderhalve dag per week naar school om zo hun entreebewijs voor het MBO te halen. Dat brengt hun dichter bij het realiseren van hun dromen. Ze worden hierbij intensief begeleid door de gemeente en Van Hulley zelf.

Voor Jolijn is Van Hulley het realiseren van haar dromen. “Van Hulley past precies in deze tijd, waarin we meer aandacht hebben voor duurzaamheid en voor verantwoorde productie. De combinatie van een bijzonder product dat een prachtige maatschappelijke bijdrage levert, haalt het allerbeste uit mij.” Niet zomaar een naaiatelier waar overhemden omgekat worden tot boxers, dus. Juist niet. Als je een Van Hulley hebt, draag je geen omgebouwd overhemd. De boxers zijn van hoge kwaliteit en zitten ontzettend lekker. Bovendien zijn ze dus met liefde handgemaakt. De naam zegt het eigenlijk al: Van Hulley. Als je shirt weer terugkomt als short, is hij niet meer alleen van jou, maar ook een beetje van de vrouwen geworden.

Kijk voor meer informatie op: www.vanhulley.nl

Open / Gesloten dagen in April en Mei

Wij zijn Open in April

Vrijdag 19 april    Goede Vrijdag

Wij zijn Gesloten in April en Mei

Maandag 22 april    2e Paasdag
Zaterdag 27 april     Koningsdag
Donderdag 30 mei   Hemelvaartsdag