Vrijwilliger worden

vrijwilliger

Openstaande vacatures:

Leuk dat je interesse hebt om te komen werken bij Kringloop+! Via onderstaande links kun je direct solliciteren op verschillende functies. Wij nemen dan contact met je op.

Goederenontvangst medewerker
Chauffeur
Elektra medewerker
Winkel medewerker
Kassa medewerker
Decoratie medewerker
Kleding medewerker
Speelgoed medewerker

Vrijwilliger bij Kringloop+

Als vrijwilliger kun je relevante werkervaring opdoen in ons bedrijf en daarnaast je sociale netwerk uitbreiden. Wij geloven namelijk dat iedereen talenten heeft en we bieden je daarom graag de mogelijkheid om deze (verder) te ontwikkelen. Samen met jou kijken we naar welke functie binnen ons bedrijf het beste bij jou past. Vervolgens maken we afspraken over jouw werkzaamheden. Ook krijg je een vrijwilligerscontract. Je kunt als vrijwilliger bij ons aan de slag van maandag t/m zaterdag op verschillende dagdelen.

Participatiebaan bij Kringloop+

Heb je een bijstandsuitkering en is betaald werk nu nog niet mogelijk? Met een participatiebaan doe je werkervaring op met behoud van je uitkering. Naast je uitkering ontvang je dan een premie van €100,- per maand. Dit bedrag wordt vervolgens eens in de 6 maanden uitbetaald. Het doel is dat je na een participatiebaan doorstroomt naar een betaalde baan. Vanuit Kringloop+ krijg je hierbij ondersteuning. Voor een participatiebaan gelden wel een aantal voorwaarden:
• Je krijgt een volledige bijstandsuitkering.
• Bent 27 jaar of ouder.
• Hebt een (gedeeltelijke) arbeidsverplichting.
• Werkt 16 tot 32 uur per week, maximaal 2 jaar lang.
• Doet niet mee in een ander traject om aan werk te komen.
• Woont in de gemeente Groningen of in de directe omgeving.

Dagbesteding als algemene voorziening

Kringloop+ wil sociaal ondernemen en bijdragen aan een duurzame en inclusieve samenleving. Daarom fungeert Kringloop+ binnen de wijk en omgeving als algemene voorziening voor de gemeente Groningen. Dit houdt in dat mensen met een ondersteuningsvraag (zonder indicatie en met begeleiding van een werkcoach) kunnen meewerken binnen ons bedrijf. Hierdoor is duurdere maatwerkvoorziening niet nodig en daarom subsidieert de gemeente Groningen de loonkosten van onze werkcoach. Daardoor is deze begeleiding ook gewaarborgd. Kringloop+ biedt een veilige werkplek voor mensen met ongekende kwaliteiten die wij tot bloei willen laten komen. De vrijwilligers leren in onze kringloopwinkel diverse werknemersvaardigheden zoals samenwerken, communiceren, vakvaardigheden en het nakomen van afspraken. Vaardigheden die nodig zijn om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Daarnaast bouwen de vrijwilligers een sociaal netwerk op en kunnen ze hun talenten en kwaliteiten verder ontwikkelen.
De mensen met een ondersteuningsvraag zijn in beeld en bovenal:ze doen mee.

Kringloop+ biedt

Stichting Kringloop+ is een maatschappelijke organisatie; de mensen die bij ons werken staan voorop. Je komt te werken in een enthousiast en hecht team van ongeveer 65 mensen. In dit team wordt met veel gezelligheid en humor samengewerkt. ’s Morgens komen wij eerst samen in de kantine en beginnen de dag dan met een kopje koffie of thee. Daarna gaat iedereen aan het werk en wordt er vervolgens flink aangepakt. Tijdens de lunch eten we vervolgens met elkaar in de kantine en wordt er gezellig met elkaar gepraat.
Kringloop+ is blij met haar vrijwilligers en daarom bieden wij een vrijwilligersvergoeding aan van maximaal €125 per maand. Verder krijg je 25% korting op alle artikelen uit de winkel en mag je ook per maand voor €10 aan kleding uitzoeken. Tijdens je vrijwilligerswerk krijg je ondersteuning van een werkcoach. Deze werkcoach kan jou (indien nodig en gewenst) helpen bij het uitvoeren van je werkzaamheden en bij je persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren bij Kringloop+

Enthousiast geworden na het lezen van deze informatie? Stuur dan een e-mail naar sollicitatie@kringloopplus.nl of solliciteer direct via de bovenstaande vacatures. Voor vragen mag je altijd contact met ons opnemen.

Bijzondere Dagen

Maandag 24 mei (2e Pinksterdag) zijn wij gesloten.
Dinsdag 25 mei ben je weer van harte welkom!